Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gasturbine Nord Stream 1 nog altijd vast in Duitsland

Woensdag 17 augustus 2022 13:11Frank van de Ven
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft sinds juni zijn gasleveringen via Nord Stream 1 teruggeschroefd wegens het ontbreken van een turbine.

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft sinds juni zijn gasleveringen via Nord Stream 1 teruggeschroefd wegens het ontbreken van een turbine.

De gerepareerde turbine voor de gaspijpleiding Nord Stream 1 - die tussen Rusland en Duitsland loopt - staat nog altijd vast in Duitsland. Deze turbine was voor onderhoud naar Canada gestuurd maar ligt alweer weken in Duitsland te wachten op transport naar Rusland. Volgens Siemens, de maker van de turbine, is er nog geen duidelijkheid over wanneer de turbine naar Rusland verstuurd wordt.
 
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft sinds juni zijn gasleveringen via Nord Stream 1 teruggeschroefd wegens het ontbreken van de turbine.  Gazprom gaf eerder aan dat de terugkeer van de gerepareerde gasturbine "onmogelijk" is door de sancties tegen Rusland. Europese critici denken dat Rusland het transport van de turbine juist dwarsboomt door naar allerlei documenten te verwijzen en daardoor de boel te vertragen.
 
De Russen schroefden in juni de gastoevoer via Nord Stream terug tot 40 procent van het normale niveau. Na de geplande sluiting voor onderhoud vorige maand verlaagde Gazprom de leveringen naar een vijfde van de normale gastoevoer. Nu komt er slechts 20 procent van de oorspronkelijke hoeveelheid gas door de leiding.
 

Tariefverhogingen gas

De inkoopprijzen van gas stegen in een maand tijd met een derde deel. Mensen met een variabel contract krijgen vroeg of laat te maken met forse tariefwijzigingen. De hoge inkoopkosten worden namelijk op de consument berekend. Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een variabel contract.

Variabele contracten werden tot voor kort twee keer per jaar aan tariefwijzigingen onderworpen (in januari en juli. red). Door de hoge inkoopprijzen besluiten echter steeds meer energiebedrijven om hun tarieven vaker aan te passen. Dat betekent dat hondderdduizenden huishoudens met oplopende kosten moeten dealen.


Jaarcontract biedt zekerheid

De Vastelastenbond vindt de constante tariefverhogingen van de energierekening onacceptabel. Zeker nu consumenten ook meer moeten betalen voor hun dagelijkse boodschappen en verzekeringen. Om consumenten tegemoet te komen, creëerde de consumentenorganisatie een jaarcontract. In samenwerking met Gewoon Energie kunnen klanten die van Energie Vanzelf Geregeld gebruikmaken, profiteren van een jaarcontract met gunstige, vaste tarieven.

Het jaarcontract bij Gewoon Energie is niet op de markt beschikbaar en exclusief voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld. Een abonnement nemen op deze service loont! Dit contract is slechts beperkt beschikbaar dus weer er snel bij om van dit aanbod te profiteren. Nu Rusland steeds dwarser lijkt te gaat liggen, is dit hét moment om jezelf te beschermen tegen steeds verder oplopende kosten. Mocht je nog vragen hebben over dit contract dan vind je wellicht de antwoorden in dit blog
 

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Consumenten moeten onnodig veel moeite doen om uit te zoeken welke energieleverancier het beste bij hen past en het voordeligste contract aanbiedt.

Steeds meer energiebedrijven niet meer zichtbaar op prijsvergelijkingssites

Maandag 15 augustus 2022 14:43

Energiebedrijven kiezen er steeds vaker voor om niet meer vindbaar te zijn op vergelijkingssites. Dat maakt het voor nieuwe klanten lastig om het beste aanbod te zoeken. Als je op zoek bent naar...

Lees meer
Alles wat je over de deal met Gewoon Energie wilt weten, lees je in dit blog!

Alle veelgestelde vragen over het jaarcontract van de Vastelastenbond

Dinsdag 16 augustus 2022 10:31

‌ De deal die de Vastelastenbond met Gewoon Energie heeft gesloten, heeft veel losgemaakt bij onze klanten. Er is veel interesse in dit jaarcontract met gunstige vaste tarieven maar er zijn ...

Lees meer
Een tijdelijke afsluiting van stroom en gas middenin de winterperiode is één van die doemscenario’s waar de Britse regering rekening mee houdt.

Brits doemscenario: overheid denkt na over tijdelijke afsluiting energie

Woensdag 10 augustus 2022 15:01

‌ De Britse regering verkent verschillende noodscenario’s om op de energieschaarste in te spelen. Een tijdelijke afsluiting van stroom en gas middenin de winterperiode is één van die doe...

Lees meer
Eneco heeft besloten om van 2026 geen fossiele stroom meer aan te bieden aan organisaties.

Eneco staakt per 2026 verkoop grijze stroom aan bedrijven

Dinsdag 09 augustus 2022 09:12

‌Bedrijven die elektriciteit willen afnemen bij Eneco hebben vanaf 2026 niets meer te kiezen en kunnen dan enkel groene stroom vinden bij deze aanbieder. Het energiebedrijf heeft namelijk beslo...

Lees meer