Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Verdiep je in de WOZ met ons digitale magazine en Whitepaper

Dinsdag 01 februari 2022 11:05Frank van de Ven
Scoor een gratis Whitepaper en WOZ-magazine!

Scoor een gratis Whitepaper en WOZ-magazine!

Consumenten helpen bij het verlagen van hun vaste lasten geeft ons energie! Naast het uitpluizen van je energie- en verzekeringscontracten doen we dat ook door je WOZ-beschikking te controleren. Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking kun je namelijk een belastingverlaging in gang zetten. In ons gratis Whitepaper en digitale magazine leggen we uit hoe je dat doet.


Download ons Whitepaper


Sinds dit jaar is op landelijk niveau een meetmethode verplicht die woningen op basis van oppervlakte (m2) in plaats van inhoud (m3) berekend. De invoering van deze nieuwe berekening kan foutgevoelig zijn. Het is daarom erg verstandig om dit jaar bezwaar te maken om te zien of jouw woning op de juiste manier wordt gemeten. Wil je weten waar je moet beginnen? Check dan ons Whitepaper! In dit document leer je stapsgewijs waar je op moet letten wanneer je zelf bezwaar wilt maken. Daarnaast hebben wij complexe, juridische taal vertaald naar gemakkelijk leesbaar Nederlands! Zo kom je beslagen ten ijs wanneer er met jargon gestrooid wordt. Het Whitepaper is gratis te downloaden.


Download ons digitale magazine


Bezwaar maken kan ook via een WOZ-adviesbureau. Vind je het complex om uit te zoeken wat je allemaal moet doen? Dan helpt een WOZ-adviesbureau je graag verder. Wil je meer weten over deze bureaus en wat de meerwaarde van deze partijen is? Lees dan ons digitale magazine! In dit online tijdschrift lees je tevens interviews met experts die vertellen waarom bezwaar maken tegen je WOZ-waarde zo ontzettend nuttig is. Ook krijg je antwoord op de meestgestelde vragen over dit onderwerp. Dit magazine is kosteloos te downloaden. We belichten veelgestelde vragen over de WOZ, adviesbureaus en de nieuwe rekenmethode. Ook dit magazine kun je via onze website downloaden.


Vastelastenbond adviseert bezwaar maken WOZ


De Vastelastenbond adviseert hoe dan ook om bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking. De nieuwe meetmethode kan van invloed zijn op de hoogte van je belastingaanslag. Een te hoge WOZ-waarde is namelijk van invloed op verschillende belastingen die je moet betalen. Dan moet je denken aan de inkomstenbelasting, onroerendzaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelasting. Het is dus hoe dan ook de moeite waard om de vastgestelde WOZ-waarde te controleren. Of je dat zelf wilt doen of de hulp van juridische experts inschakelt, maakt niet uit zolang je het maar doet. Het zou toch zonde zijn om geld te laten liggen? Je hebt niets te verliezen!


Profiteer van belastingverlaging

Bezwaar maken – of je het nu zelfstandig doet of via een bureau – is altijd gratis. Of je bezwaar nu wel of niet succesvol is: het levert altijd wat op! Je krijgt namelijk duidelijkheid, want je weet of de gebruikte rekenmethode correct is. Mocht je WOZ-waarde te hoog zijn, dan krijg je het teveel betaalde bedrag terug en profiteer je jarenlang van belastingverlaging. Wij werken samen met Previcus. Dit WOZ-adviesbureau is gespecialiseerd in de WOZ-wetgeving en hielp in het achttienjarig bestaan duizenden huishoudens met bezwaar maken. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

Inwoners van gemeenten Rotterdam hebben dit jaar als een van de eerste de WOZ-beschikking ontvangen.

PERSBERICHT: Rotterdam heeft primeur met eerste WOZ-beschikking 2022

Maandag 17 januari 2022 07:00

‌Rotterdam is één van de eerste gemeenten van Nederland waar de WOZ-beschikking op de deurmat valt. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Sinds dit jaar is landelijk een nieuwe meetmetho...

Lees meer
Bezwaar maken tegen je WOZ beschikking kan je volgens onderzoeksblogger Margot Boesveld veel geld besparen.

‘Ik denk dat veel mensen niet stilstaan bij de impact die de WOZ waarde heeft op je inkomstenbelasting’

Dinsdag 21 december 2021 11:05

‌De Wet waardering onroerende zaken (WOZ) waarde is een onderwerp waarvoor steeds meer aandacht is, stelt onderzoeksblogger Margot Boesveld. Zij houdt zich ruim vier jaar bezig met het uitpluizen...

Lees meer
Per 2022 gebruiken 250 gemeenten een nieuwe manier om de WOZ-waarde te bepalen.

Nieuwe berekening WOZ-waarde vijf miljoen huizen van start in 2022

Vrijdag 17 december 2021 14:16

‌Met ingang van 2022 wordt de berekening van de WOZ-waarde van circa vijf miljoen huizen op een andere manier uitgevoerd. In plaats van de inhoud van een woning, kijkt men bij de nieuwe meetmetho...

Lees meer
No cure no pay bureau Previcus helpt consumenten bezwaar te maken tegen hun WOZ-beschikking.

Vier vragen aan een WOZ-bureau over de WOZ-waarde

Maandag 13 december 2021 08:10

WOZ-adviesbureau Previcus is gespecialiseerd in de WOZ-wetgeving en helpt consumenten bezwaar maken tegen hun te hoge WOZ-beschikking. Met een succesvol ingediend bezwaar kun je veel geld besparen en ...

Lees meer