Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Duurzame huizen verkopen sneller

Dinsdag 05 oktober 2021 08:38Frank van de Ven
De waarde van een woning stijgt als er geïsoleerd wordt en nog meer energiebesparende maatregelen doorgevoerd worden.

De waarde van een woning stijgt als er geïsoleerd wordt en nog meer energiebesparende maatregelen doorgevoerd worden.

Uit onderzoek van makelaarsvereniging NVM blijkt dat je je huis sneller verkoopt als je je woning verduurzaamt. Isolatie en de plaatsing van HR++ glas vallen goed in de smaak bij potentiële kopers. Als je erover nadenkt om je woning te verduurzamen dan is dit het moment. Als je voor minimaal twee energiebesparende maatregelen kiest, kun je daarvoor subsidie aanvragen. Naast meer wooncomfort en een lager energieverbruik levert dat ook een beter verkoopbaar huis op.

Uit het onderzoek blijkt dat huizenkopers duurzaamheid een belangrijk aspect vinden. Zeker in vergelijking met vijf jaar geleden. Isolatie en HR++glas zijn populaire duurzaamheidsmaatregelen. Ook de aanwezigheid van zonnepanelen en vloerverwarming tovert een glimlach op het gezicht van potentiële kopers.
 

Verduurzaming draagt bij

Het onderzoek werd op verzoek van op verzoek van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) uitgevoerd door Motivaction.  Zo’n 565 NVM-makelaars van de vakgroep wonen namen deel aan deze enquête. Circa 80 procent van de ondervraagde makelaars vindt dat verduurzaming bijdraagt aan de verkoopbaarheid. Een minder duurzaam huis zal in de toekomst moeilijker verkoopbaar zijn, denkt 44 procent van de ondervraagden. Duurzame woningen zijn dus in trek. Vanwege de grote vraag ligt de vraagprijs ook een stuk hoger. Dit betekent dat het verduurzamen van je woning een investering is die zich zeker terugverdient.
 

Isolatie en zonnepanelen

Isolatie is een populaire maatregel om de gasrekening te reduceren. Er is subsidie beschikbaar voor mensen die minimaal twee verduurzamende maatregelen nemen. Naast isolatie kun je bijvoorbeeld ook aan de plaatsing van zonnepanelen denken. Benieuwd wat dat oplevert? In dit artikel blikt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond terug op het effect dat zonnepanelen en isolerende maatregelen hadden op zijn energierekening. 

Vloerisolatie verwarmt woning

De installatie van zonnepanelen leverde hem op jaarbasis 6.000 kilowatt uur aan energie op. Op dat tempo verdient Wolfert in ongeveer vier jaar de aanschafwaarde terug. Naast de plaatsing van de panelen koos hij ook voor isolatie. Het leverde hem direct een aantal voordelen op. Een geïsoleerde woning zorgt voor meer comfort en je hebt geen last meer van tocht en vocht. De warmte blijft langer binnen, waardoor de kou buiten gehouden wordt. De CV-ketel hoeft minder hard te werken om het huis te verwarmen. Bij vloerisolatie is het zelfs zo dat de temperatuur met drie tot zes graden stijgt.
 

Isolatie Centraal

Naast een  warmer vloeroppervlak zorgt isolatie ook voor een stabieler binnenklimaat, waardoor vochtophoping minder kans krijgt. Wanden worden warmer en er wordt voorkomen dat warme lucht in de woning gaat condenseren. Omdat er minder gestookt wordt, vindt er een lagere CO2-uitstoot plaats. De Vastelastenbond is een samenwerkingsverband aangegaan met Isolatie Centraal. Dit bedrijf opereert op landelijk niveau en is gespecialiseerd in verschillende isolatiedisciplines.

Heb je meer vragen over isolatie of zonnepanelen? Neem een kijkje op onze website en ontdek meer over verduurzamende maatregelen.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Stijgende gasprijzen zorgen voor hogere vaste lasten. De Vastelastenbond helpt je de laagste prijs voor je vaste lasten te vinden.

Kleine energiemaatschappijen stevenen vol gas op faillissement af

Dinsdag 28 september 2021 08:39

  Niet alleen Nederlandse huishoudens zijn de dupe van stijgende gasprijzen. Ook kleinere energiemaatschappijen krijgen het zwaar door de prijsstijging en enkele organisaties staan op omvallen. D...

Lees meer
De gevolgen van de Miljoenennota van 2022 staan in dit artikel. De stijging van de gasprijzen komt eraan.

Dit betekent Prinsjesdag voor jouw portemonnee in 2022

Woensdag 22 september 2021 12:22

‌ ‌Op 21 september is tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota gepresenteerd. De Vastelastenbond zet voor jou op een rij wat de grootste financiële veranderingen zullen zijn. Ho...

Lees meer
Tarieven vastzetten op het hoogste punt is géén logische keuze. Elk jaar overstappen blijft het voordeligst!

Vastelastenbond waarschuwt voor bangmakerij energieleveranciers

Donderdag 23 september 2021 08:04

Energieleveranciers proberen klanten vast te zetten. Trap niet in de trucs van energieleveranciers. Dat is de boodschap van de Vastelastenbond. De bond pleit voor een eerlijke energiemarkt....

Lees meer
Energierekening 2022 gaat stijgen. Zowel de energiebelasting, netwerkkosten en gasprijs zijn hier de oorzaak van.

Zo ziet jouw energierekening er in 2022 uit

Dinsdag 30 november 2021 07:38

Het ziet er niet goed uit voor je energierekening in 2022. Door de hoge gasprijs slokt de energierekening bij veel huishoudens een groot deel van de maandelijkse kosten op. Inmiddels...

Lees meer