Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Minister Kaag van Financiën: ‘Prijsplafond in 2024 voor selecte groep’

Dinsdag 01 november 2022 14:05Frank van de Ven
Kaag liet aan RTL Nieuws weten dat het prijsplafond een tijdelijke maatregel is die in 2024 voor een select gezelschap geldt.

Kaag liet aan RTL Nieuws weten dat het prijsplafond een tijdelijke maatregel is die in 2024 voor een select gezelschap geldt.

Per 2023 is een prijsplafond van kracht waardoor consumenten tot een bepaald verbruik profiteren van een vast bedrag voor hun energieverbruik. Wanneer het verbruik boven een bepaalde limiet komt, betaal je het tarief dat in je lopende energiecontract is vastgelegd. In 2024 verloopt het prijsplafond en worden enkel huishoudens die echt niet rond kunnen komen ondersteund door de overheid. Minister Sigrid Kaag van Financiën heeft dit bevestigd.
 
Kaag liet aan RTL Nieuws weten dat het prijsplafond een tijdelijke maatregel is die in 2024 voor een select gezelschap geldt. Het prijsplafond is een te dure maatregel voor de overheid om langer dan een jaar vol te houden. “Anders jaag je de Staat op kosten en de belastingbetaler ook”, laat een woordvoerder van de minister weten.
 
Om een mogelijke energiecrisis in 2024 het hoofd te bieden, heeft Kaag meer tijd nodig om oplossingen te vinden. Mocht het prijsplafond langer gehandhaafd worden, zou dat betekenen dat de kosten ‘elders in de begroting moeten worden gedekt’. Zo ontstaan bezuinigingen of belastingverhogingen. 
 

Prinsjesdag 2023

Of het kabinet mensen ook in 2024 gaat helpen de energierekening te betalen en in welke vorm wordt pas volgend jaar bekend. Vermoedelijk komt daar rond Prinsjesdag meer duidelijkheid over. Eerst moet minister Kaag in het voorjaar een besluit nemen over de ‘dekking’ van het prijsplafond in 2023. Het kabinet heeft al 5,4 miljard euro uitgetrokken voor deze maatregel. Dat geld was in eerste instantie bedoeld voor een verlaging van de energiebelasting.

Deze verlaging ging niet door en is vervangen door het prijsplafond. Er is ook geld beschikbaar uit enkele tijdelijke belastingen voor bedrijven die juist profiteren van de hoge energieprijzen. Wat verder nog aan geld nodig is, is afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De verwachting is dat er volgend jaar weer wat te kiezen valt op het gebied van energiecontracten.

Waarom een verhoging van de opzegvergoeding goed nieuws is voor de energiemarkt

Donderdag 03 november 2022 09:50

‌Wanneer je een lopend energiecontract openbreekt om naar een goedkopere aanbieder over te stappen, betaal je daar een boete voor. In de energiemarkt heet dat een ‘opzegvergoeding’....

Lees meer
Alle kleinverbruikers ontvangen in november en december een energiecompensatie van in totaal 380 euro van de overheid.

Zo keert jouw energieleverancier de compensatie van 380 euro uit

Vrijdag 28 oktober 2022 12:31

Alle kleinverbruikers ontvangen van de overheid in november en december een energiecompensatie van in totaal 380 euro. Dit bedrag wordt uitgekeerd via je energieleverancier maar dat gebeurt niet op ...

Lees meer
De nieuwe, tijdelijke regelgeving stelt dat energiemaatschappijen in plaats van één nu drie betalingsherinneringen moeten versturen mocht er geen geld zijn overgemaakt.

Nieuwe regelgeving moet afsluiting energieleverancier voorkomen

Donderdag 27 oktober 2022 08:55

‌ Energieminister Rob Jetten heeft nieuwe regels laten opstellen, zodat huishoudens met betalingsproblemen niet afgesloten worden door hun energieleverancier. Zo moet voorkomen worden dat ru...

Lees meer
De kantonrechter in Amsterdam stelt dat een nieuwe energieleverancier bij overname de voorwaarden uit het oude contract moet volgen en niet ineens een prijsverhoging mag doorvoeren.

Kantonrechter: tariefverhoging bij overname klanten failliet energiebedrijf verboden

Woensdag 26 oktober 2022 10:16

‌ Klanten van een failliet energiebedrijf mogen bij een overname door een andere aanbieder niet ineens geconfronteerd worden met een veel duurder energiecontract. De nieuwe leverancier moet ...

Lees meer