Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Faillissement dreigt voor PrikEnergie door hoge inkoopprijs gas

Woensdag 24 augustus 2022 09:36Frank van de Ven
Voor 31 augustus moeten klanten van PrikEnergie laten weten hoe zij erin staan en of ze bereid zijn mee te gaan met een forse tariefwijziging.

Voor 31 augustus moeten klanten van PrikEnergie laten weten hoe zij erin staan en of ze bereid zijn mee te gaan met een forse tariefwijziging.

Het Brabantse PrikEnergie kan de hoge inkoopprijzen van gas niet meer ophoesten en dreigt om te vallen. Het energiebedrijf heeft enkele duizenden klanten en stevent af op een faillissement. Klanten van PrikEnergie ontvingen afgelopen week een brief met daarin de vraag of ze meegaan in een tariefverwijzing. Mocht minder dan tachtig procent van het klantenbestand akkoord geven dan gaat het bedrijf over de kop.

Voor 31 augustus moeten klanten laten weten of ze bereid zijn mee te gaan met de tariefwijziging. "Tachtig procent moet daarin meegaan, anders gaan we failliet", zegt mede-eigenaar Dave Snoeren.

Het bedrijf kwam in de problemen na de overname van het eerder dit jaar failliet gegane Discount Energie. "Daardoor hebben we tonnen extra moeten investeren om de leveringen door te kunnen laten gaan. We hadden verwacht dat de prijzen zouden dalen en het wel goed zou komen."


Vier keuzes energiecontract

PrikEnergie geeft klanten vier keuzes. Ze kunnen ervoor kiezen om direct hogere tarieven te betalen of om deze tariefwijziging per 1 januari 2023 in te laten gaan. In beide gevallen vervalt de geldigheid van lopende contracten. Andere keuzemogelijkheden zijn om het contract op te zeggen of om helemaal geen keuze te maken.

Mocht er massaal geen keuze gemaakt worden, gaat PrikEnergie op de fles. Dit betekent dat klanten dan moeten overstappen naar een duurdere leverancier. Volgens Snoeren reageerde de meerderheid van de klanten positief op de voorstellen en kiezen de meeste mensen vooralsnog voor een tariefverhoging. Klanten gaan door de verhoging - afhankelijk van hun gebruik - anderhalf tot twee keer meer betalen dan ze nu doen. 
 

Energie Vanzelf Geregeld

Nederland is het duurste land in Europa als het gaat om gastarieven. Om consumenten te beschermen tegen de oplopende gasprijzen creëerde de Vastelastenbond een jaarcontract. De tarieven liggen een jaar vast en zijn lager dan de bedragen die je moet neertellen wanneer je nu een variabel contract zou afsluiten. Ons jaarcontract is in een kleine oplage verkrijgbaar en exclusief voor gebruikers van onze service Energie Vanzelf Geregeld. Meer informatie over het jaarcontract dat we met Gewoon Energie hebben ontwikkeld, lees je in dit blog
 

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Henk Hansma

ook o.a. hier.

Meer weten over de energiecrisis?
We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs *legen* we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.

nooit iets overhaast doen. voelt bij mijzelf althans aan als een deuk op iemands imago. er zitten tenslotte altijd mensen tussen die het Nederlands wèl goed, zelfs tot zeer goed beheersen (60% helaas niet).

maar wens jullie desondanks succes met de teksten. en gelukkig weet ik nog wat jullie bedoelen. ))

Vrijdag 09 september 2022 19:36

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 13 september 2022 08:45
Bedankt dat u ons scherp houdt. Dat is altijd fijn.

Verheijen

Aub je teksten controleren voordat je iets online zet.

Mvg,

Woensdag 07 september 2022 20:48

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 08 september 2022 09:08
Oeps. Dank voor je feedback en scherpte. We hebben de taalfoutjes eruit gehaald.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Omdat veel consumenten afhankelijk zijn van hun auto om naar hun werk te gaan, zien zij geen andere alternatieven dan de heilige koe om naar hun werkgever te rijden.

ANWB: hoge brandstofprijzen brengen kwart automobilisten in de problemen

Dinsdag 23 augustus 2022 12:02

‌ De ANWB stelt op basis van een peiling onder ruim 1.300 leden dat een kwart van de Nederlandse automobilisten in de financiële problemen komt door de hoge brandstofprijzen. Omdat veel consume...

Lees meer
Wanneer je tot voor kort 200 euro per maand bij Budget Energie moest aftikken voor je variabele tarief, krijg je volgende maand een rekening van rond de 800 euro voor je kiezen blijkt uit onderzoek.

Klanten Budget Energie geconfronteerd met gigantische prijsverhogingen

Maandag 22 augustus 2022 11:40

‌ Veel klanten van energieleverancier Budget Energie krijgen met maandelijkse prijsstijgingen van honderden euro’s te maken. Wanneer je tot voor kort tweehonderd euro per maand vo...

Lees meer
Door de torenhoge gasprijzen is het voor energiebedrijven niet aantrekkelijk om nu gas in te kopen en op te slaan. Een subsidie moet deze bedrijven verleiden alsnog gas in te kopen.

Kabinet tast in de buidel om gasopslag Bergermeer te vullen

Vrijdag 19 augustus 2022 16:13

‌ Het kabinet wil de gasberging Bergermeer in Noord-Holland veel verder vullen dan oorspronkelijk gepland. In plaats van 68 procent moet de voorraad voor de winter verhoogd worden naar 90 pr...

Lees meer
Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De Duitse regering staat burgers bij.

Duitsland helpt consumenten door btw op gas te verlagen

Vrijdag 19 augustus 2022 12:35

‌ De Duitse regering verlaagt tijdelijk de btw op aardgas om consumenten financieel te steunen. Het tarief gaat van 19 naar 7 procent laat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz weten.  ...

Lees meer