“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€119,- p.j

Meer informatie

Kennismaken met nikki hoofs

Dinsdag 03 augustus 2021 08:45Margot Boesveld
Nikki Hoofs zet alles op alles om als antwoord te kunnen geven: het leukste antwoord dat ik kan geven is 'het is opgelost.'

Nikki Hoofs zet alles op alles om als antwoord te kunnen geven: het leukste antwoord dat ik kan geven is 'het is opgelost.'

We zijn er voor onze klanten. Door persoonlijk contact met de klant willen wij ervoor zorgen dat jij nooit teveel betaalt voor jouw vaste lasten. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de experts. Dit keer aan het woord: Nikki Hoofs.

Wat doe je bij de Vastelastenbond?

“Ik werk bij de klantenservice voor de energie- en verzekeringsafdeling. Ik regel het overstappen van energieleverancier voor een klant. Ik ben eindverantwoordelijke voor de switches voor klanten van de Energie Vanzelf Geregeld. Een van onze belangrijkste diensten is ervoor te zorgen dat je elk jaar op het juiste moment wordt geswitcht van energieleverancier. Daarnaast bel ik ook alle klanten na voor controle van hun gegevens. Stel je hebt een telefoonnummer, verbruik of bankrekeningnummer niet goed ingevuld, dan ben ik degene die contact met je opneemt.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“De gezelligheid op de vloer. Je spreekt veel verschillende mensen. 99 van de 100 klanten kun je direct helpen en voor die ene moet je iets uitzoeken. Ik word blij van oplossingen. Ik weet waar ik het over heb, omdat ik zelf de complexe markt begrijp. Dus ik kan onze dienst goed uit leggen. Oplossen zonder dat de klant het doorheeft, geeft wel een kick. De leukste antwoorden die ik geef zijn: "Dat ga ik oplossen." en "Het is opgelost.”

“Het is geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel.”

Waar gaan de meeste vragen over?

“De verdeling tussen de vragen is 25 procent over verzekeringen en 75 procent over energie. Vragen van bestaande klanten die Energie Vanzelf Geregeld hebben komen het meest voor. Dat zijn namelijk duizenden klanten. De vragen zijn: "Hoe staat het ervoor, wat gaan jullie doen en waarom hebben jullie dat gedaan?" Deze vragen zijn vaak met één telefoontje beantwoord.

En nog meer?

“Ik geef ook onze contentspecialist input voor nieuws- en blogberichten. Doordat je dagelijks klanten aan de telefoon hebt, weet je snel wat er speelt. Dit geef ik door, zodat dit in de nieuwsbrief of op ons facebook-kanaal gedeeld kan worden.

Een andere activiteit is de bezwaarprocedure tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Op basis van de WOZ-waarde wordt de hoogte van de gemeentelijke lasten bepaald. Dat zijn óók vaste lasten. Onze leden kunnen via ons gratis bezwaar maken als ze denken dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat. Dat is voor ons de drukste periode van het jaar. Energie is het gehele jaar door, omdat het beste overstapmoment voor energie voor iedereen anders is. Bij de WOZ-waarde daarentegen is het een echte piek. Men ontvangt de WOZ-beschikking tussen eind januari en maart. In deze periode werken wij dan ook op zaterdag, omdat op deze dagen bij de meeste consumenten de brief op de mat valt. Ik vind het mooi dat we als organisatie daar op afstemmen, zodat men ons kan bereiken op het moment dat het nodig is.”

Wat vind je lastiger?

“Dat zijn vooral specifieke verzekeringsvragen. Vragen die beginnen met ‘Wat als..’. Zo had ik laatst een klant aan de telefoon die zich afvroeg hoe het met waterschade zat, naar aanleiding van de overstroming in Limburg. En dan specifiek: Wat als mijn huis overstroomt? Verzekeringen zijn complex en of een schade vergoed wordt, is afhankelijk van de samenstelling van je verzekeringspakket en de specifieke voorwaarden van een verzekeraar. Die verschillende opties heb ik niet altijd paraat maar ik zoek het wel graag voor klanten uit!”

Waar denk je aan als je aan de Vastelastenbond denkt?

“Een familiebedrijf. Het ïs geen familiebedrijf maar zo voelt het wel. Omdat we zo klein zijn, is het heel persoonlijk.

Meer over Nikki

Nikki is 26 jaar en woont in Veldhoven samen met Thijs en (kantoor)hond Logan. Ze is een aantal jaren geleden begonnen bij de Vastelastenbond en is doorgegroeid binnen de organisatie. Ze heeft haar WFT-papieren gehaald en in haar vrije tijd gaat ze graag shoppen en wandelen in het bos met de hond.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Vakantie voorbereiden voor deze zomer. Zo heb je alles goed geregeld in 5 stappen.

5 handige apps voor een onbezorgde vakantie

Maandag 12 juli 2021 12:47

‌Je vakantie voorbereiden gaat dit jaar wat anders dan voorgaande jaren. Wil je op vakantie in corona-tijd en wil je weten hoe je veilig op reis kunt? Deze handige tips kunnen je helpen...

Lees meer
Nikki Colijn werkt bij Customer Care en vertelt hoe haar werkdag eruit ziet.

Kennismaken met Nikki

Vrijdag 07 januari 2022 08:00

Nikki Colijn is een vertrouwd gezicht binnen de Vastelastenbond. Als je haar aan de lijn krijgt, weet je zeker dat je vragen beantwoord worden en dat je schadeafhandeling in goede handen is. In dit ...

Lees meer
Lege parkeerplaatsen bij autoverhuurbedrijven drijven de prijzen op.

Woekerprijzen autoverhuur vakantie verwacht

Donderdag 01 juli 2021 13:46

‌Prijzen autoverhuur verdriedubbeld door tekort Einde aan de overcapaciteit op de autoverhuurmarkt. De huidige schaarste zorgt voor woekerprijzen. Vooral op de vakantie-eilanden gaan de pr...

Lees meer
Ga je er op vooruit of op achteruit? Je leest de nieuwe regels per 1 juli hier

Financiële veranderingen die invloed hebben op je vaste lasten

Woensdag 30 juni 2021 16:24

Wat verandert er allemaal op 1 juli 2021 en welke invloed heeft het op je financiële situatie? Traditiegetrouw is 1 juli een jaarlijks moment dat veel nieuwe, regels en prijzen&nbs...

Lees meer