Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Faillisement energieleverancier Anode

Energieleverancier Anode vroeg 2 december 2021 faillisement aan. Anode Energie gaf aan dat het in de problemen kwam door de hoge energieprijzen. Het bedrijf bestond naast energieleverancier Kleinverbruik Energie der Nederlanden B.V. ook uit Energie I&V BV en EnergiePlaza BV. 

Oprichting Anode

Anode werd opgericht in 2001. Het hoofdkantoor van Anode istond in Barendrecht. Naast Nederland was Anode Energie actief in België, Luxemburg en Duitsland.

Anode werd opgericht door Eric van Teeffelen, die in 1998 aantrad bij Petroplus Power en na 2,5 jaar ervaring (in 2001) besloot zelfstandig een energieleveringsbedrijf te starten. Dit energiebedrijf groeide vanuit zijn huis uit tot een bedrijf dat in verschillende landen energie levert en daarnaast direct inkoopt op de groothandelsmarkt voor energie; APX. 

Solvabiliteit energiebedrijven

Anode Energie is het vierde energiebedrijf is dat is omgevallen tijdens de energiecrisis. Welkom EnergieEnstroga en Allure Energie gingen Anode Energie voor. De Vastelastenbond publiceerde begin oktober 2021 een solvabiliteitsonderzoek waarin de financiële situatie van energiebedrijven werd onderzocht. Anode Energie kwam daar – net als Enstroga -  niet heel sterk uit. Welkom Energie stond ver in het rood.