Overstappen van verzekering

Het regelmatig overstappen van verzekeraar loont! Wij geven u graag advies over het afsluiten van een of meerdere nieuwe verzekeringen. Zo kunt u gemakkelijk besparen op uw verzekeringskosten. Vraag daarom nu een polisvergelijk aan.

Met het geregeld overstappen van verzekeraar kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Voor de verschillende verzekeringen gelden er ook andere regels bij overstappen. Ook is het niet bij iedere verzekeraar hetzelfde geregeld. Wilt u dus overstappen van verzekering? Bekijk dan de polisvoorwaarden of neem contact op met uw huidige verzekeringsmaatschappij.

De algemene regels bij de belangrijkste verzekeringen zetten wij hier voor u op een rij:

Autoverzekering

De meeste autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Dit houdt in dat u elk moment de autoverzekering stop kan zetten en een overstap kan maken. In de polis staat vermeld of dit ook voor uw verzekering geldt. Mocht u niet dagelijks kunnen opzeggen dan is er vaak een opzegtermijn opgenomen in de polis. In zo’n geval kunt u alleen bij verkoop van de auto of als de verzekeraar de voorwaarden in uw nadeel verandert direct van de verzekering af. 

Het is een wettelijke verplichting om minimaal een WA-dekking te hebben. Het is daarom aan te raden eerst de nieuwe verzekeraar uw overstap te laten goedkeuren alvorens u de oude opzegt.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering sluit u in de meeste gevallen af voor 1 jaar. Na dit jaar wordt het verlengd als u niks doet, maar is het wel dagelijks opzegbaar. Hierbij geldt wel een termijn van 1 maand. Opzeggen op 1 juli betekent dus dat u op 1 augustus niet meer verzekerd bent bij uw huidige verzekeraar. 

In het geval de inboedelverzekering nog geen jaar loopt, dan is het altijd mogelijk om op te zeggen. De verzekering eindigt alleen pas nadat het jaar erop zit. U kunt dan dus pas overstappen. Let er wel op dat ook hier een opzegtermijn geldt. Alle voorwaarden van uw inboedelverzekering vindt u in de polisbladen die u van uw verzekeraar ontvangen heeft.

Reisverzekering

U kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. In de regel geldt dat als u meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat een doorlopende verzekering voordeliger is. Een dagje of weekendje weg valt ook onder de reisverzekering. 

Daarnaast is het nuttig om te kijken naar het dekkingsgebied. In de meeste gevallen is de standaard dekking Europa en kunt u dus te allen tijde aanpassen, naar werelddekking, als u naar een land buiten Europa reist.

Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor de periode dat u op vakantie gaat. Na deze periode stopt de verzekering automatisch. De doorlopende reisverzekering is een afspraak voor een jaar en is daarna dagelijks opzegbaar. Houdt wel rekening met een opzegtermijn van een maand.

Zorgverzekering

Half november maken de verzekeraars hun premies bekend voor het volgende jaar. Vanaf dat moment tot en met 31 december is het mogelijk om over te stappen, zonder dat u dient op te zeggen. Dit doet uw nieuwe verzekeraar namelijk zelf. Zegt u zelf op dan heeft u tot en met 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

De beste zorgverzekering voor uw situatie kan ieder jaar wijzigen. Bekijk dus wat uw situatie is en kies daar de beste zorgverzekeraar bij. Iedere zorgverzekeraar biedt een ander pakket aan. Met onze vergelijker kunt u gemakkelijk alle aanbiedingen vergelijken.  

Lees ook ons artikel met tips en informatie over het overstappen van zorgverzekeraar.

Overstappen van verzekering levert geld op

Door over te stappen naar een nieuwe verzekeraar kunt u veel besparen en dus extra geld overhouden. Dit kunt u dan besteden aan leuke dingen, zoals een vakantie of dagje weg. Het is wel belangrijk om alle voorwaarden goed door te nemen, zodat u niet te vroeg of te laat overstapt. U moet altijd voorkomen dat u niet verzekerd of onderverzekerd bent.

Hulp bij vragen over verzekeringen

Heeft u nog vragen over verzekeringen en/of het overstappen naar een andere verzekaar? Neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken op nummer 040-7200200.