Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Amsterdammer twaalf jaar zonder gas en stroom door conflict met Nuon

Dinsdag 30 januari 2007 13:55Margot Boesveld

 

Twaalf jaar doet Mark Cuperus het al zonder gas en elektriciteit. Door een slepend conflict met Nuon bivakkeert hij in een huis vol kaarsjes en gasflessen. De Amsterdammer kan wel dokken, maar wil niet. "Ik heb geen schuld", zo zegt Cuperus in het Algemeen Dagblad van zaterdag.Gelukkig is er een douche op het Centraal Station. "Kun je voor vier, vijf euro gebruik van maken. Twintig minuten lang. Doe ik vaak. Of ik ga naar de sauna. Kost me twintig euro entree, maar dat kan me niks schelen."Geld is geen probleem voor de excentrieke Amsterdammer Mark Cuperus (50). Hij zou de schuld die hij volgens Nuon heeft, ruim EUR 2.500, ook best kunnen ophoesten. "Maar dit is een principekwestie." Cuperus heeft een sterk rechtsgevoel. Hij is zelf juridisch adviseur. Meester in de rechten. Maar in zijn eigen slepende, ingewikkelde zaak krijgt hij naar eigen zeggen geen recht. Ook niet in de rechtszaal, waar Nuon steeds aan het langste eind trok. Cuperus wil verder procederen. Tot hij gelijk krijgt.Bij kaarslicht neemt hij zijn paperassen door. De kou valt mee. Er staat een stevige kachel. Die werkt op gasflessen, net als het campingfornuisje. De radio doet het al twaalf jaar op batterijen. "Kijk hier heb ik zelfs een mini-TV met batterijen. Als ik geluk heb, kan ik met de antenne twaalf zenders ontvangen."'s Avonds zoekt hij zijn bed op met een zaklampje. "Om voor mijn werk een computer te gebruiken moet ik altijd naar buiten. Ik heb er zelf wel één, maar daar heb ik zonder elektriciteit niets aan. Een hele toer, want de gegevens van mijn cliënten mogen niet op zo'n openbare computer achterblijven. Als ik wil stofzuigen, geef ik de buurman geld, dan krijg ik stroom van hem. Bij een buurvrouw mag ik soms wat eten in de koelkast bewaren en als oud-marinier mag ik mijn kleren wassen op de marinekazerne hier in de buurt. Douchen kan daar ook."Cuperus zegt nog nooit problemen met andere bedrijven te hebben gehad. "Ik betaal alles keurig op tijd." Nuon ziet dat anders. Volgens het energiebedrijf had Cuperus niet alleen een betalingsachterstand. "Toen we hem hadden afgesloten, heeft hij zichzelf ook nog eens opnieuw aangesloten." Cuperus: "Ik heb inderdaad een kabel getrokken van het fietsenhok naar hier. Ik verging van de kou."De kemphanen troffen elkaar al diverse malen voor de rechter én voor de geschillencommissie. Nuon kreeg daarbij steeds gelijk. De Amsterdammer voelde zich telkens weer beduveld of niet begrepen. Intussen groeide zijn schuld. De betalingsachterstand uit 1994 van 'een paar honderd gulden' is door alle incasso's en juridische kosten aangedikt tot de huidige EUR 2.500.Hij zal verder procederen. Want, hoewel inmiddels volledig ingesteld op een leven zonder energie ('ik zou haast niet meer weten waar de lichtknop zit'), berusten in zijn lot kan Cuperus niet. In december stelde hij, moegestreden, Nuon voor in termijnen te betalen. Maar Nuon weigerde. "Deze klant moet in één keer het verschuldigde bedrag voldoen, voor we hem weer aansluiten."

(Algemeen Dagblad, 27 januari, p.4)

Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over