Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

CBS: Nederland blijft in Europese top drie met dure elektriciteitsprijs

Donderdag 03 mei 2007 11:45Margot Boesveld

 

Nederland mag zich ook in 2007 rekenen tot de duurste landen voor elektriciteit en gas. Dat blijkt uit een vergelijking van de prijzen door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar had Nederland volgens het CBS de op twee na hoogste elektriciteitsprijs van Europa, en dat is in 2007 nog steeds zo.Het CBS vergeleek de prijs voor huishoudens, compleet met heffingen (energiebelasting) en BTW. Ondanks het afschaffen van de Mep-heffing van EUR 52 blijven Nederlanders na Denen en Zweden het meest betalen voor een kWh. De nieuwe Europese lidstaten zijn het goedkoopst.Begin jaren negentig lag de elektriciteitsprijs van Nederland nog onder het gemiddelde in Europa, dat toen nog slechts vijftien lidstaten telde. Sinds 1991 zijn de elektriciteitsprijzen in Nederland meer dan verdubbeld, terwijl de gemiddelde prijs in deze vijftien landen 'slechts' met 20% toenam. De Nederlandse prijsstijging is volgens het CBS voor de helft te verklaren door de hogere basisprijs en voor de andere helft door de gestegen energiebelasting en BTW.Op het gebied van gas is in grote lijnen hetzelfde beeld te zien. Hier scoort Nederland evenals vorig jaar de vierde plek na Denemarken, Zweden en Duitsland. Een gemiddeld huishouden betaalt in Nederland EUR 0,65 per kubieke meter. Ook op het gebied van aardgas steeg de prijs in Nederland sinds begin jaren negentig veel sneller dan gemiddeld. Belastingverhogingen zijn hier de voornaamste boosdoener: de heffingen lagen in 1999 nog ongeveer gelijk aan die in de vijftien oude EU-landen, nu zijn ze bijna 80% hoger.

Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over