“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Eigen bijdrage voor bezoek huisarts

Zaterdag 03 oktober 2015 12:38Margot Boesveld

 

Patiënten zouden voor elk bezoek aan de huisarts een eigen bijdrage moeten betalen. Ook zouden ze een bedrag moeten neertellen voor een verwijzing naar een specialist.

Dat betoogt scheidend hoogleraar sociale ziektekostenverzekeringen Wynand van de Ven van de Erasmus Universiteit Rotterdam in een vrijdag (2 oktober) gepubliceerd interview. Met een eigen bijdrage van maximaal 10 euro voor een consult en 50 euro voor een verwijsbrief, zouden de kostenstijgingen in de zorg op de lange termijn beheersbaar blijven.  "Veel bezoeken aan de huisarts blijken achteraf onnodig. Mensen gaan toch, omdat ze willen uitsluiten dat ze iets hebben. En wie echt wat heeft, betaalt graag een tientje", stelt Van de Ven.

Gevolgen

Uit onderzoeken zou blijken dat een dergelijke eigen bijdrage nauwelijks invloed heeft op de gezondheid van een bevolking. "Per saldo verwacht ik geen negatieve gezondheidsgevolgen van zorg mijden hierdoor. Als je onnodig in het ziekenhuis komt, loop je juist grote kans er ziek te worden." Volgens de hoogleraar zijn zorgkosten in Nederland hoog, omdat patiënten niet weten hoe duur behandelingen zijn. In zijn afscheidsrede op vrijdag zal hij pleiten voor een inperking van de vrije artsenkeuze. Artsen en patiënten stimuleren zuiniger te zijn, houdt de zorg betaalbaar, meent Van de Ven.

Dure behandelingen

Hij betwijfelt verder of zeer dure therapieën of geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen wel in het basispakket moeten zitten. 
"Ruim 95 procent van de zorg is prima in het huidige stelsel te financieren. Dat zijn behandelingen die op veel plaatsen tegelijk worden aangeboden, en waar dus concurrentie op basis van prijs en kwaliteit is", legt Van de Ven uit. "Maar door die laatste 5 procent, dure behandelingen, blijft er een prikkel voor verzekeraars om gezonde mensen als klant te willen." Daarom zou hij graag zien dat de behandelingen onder de Wet langdurige zorg gaan vallen. Deze zorg zou dan worden vergoed via premies die collectief worden ingehouden op lonen en uitkeringen.

 

 

 

 

Bron: Nu.nl 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Shoppen via webwinkel wint aan populariteit (18% stijging)

Vrijdag 25 september 2015 11:58

Nederlanders hebben in eerste halfjaar van 2015 bijna 8 miljard euro uitgegeven via webwinkels. Dat is een stijging van 18,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt donderdag uit een...

Lees meer

Budgetpolis verliest terrein

Maandag 21 september 2015 16:56

De meeste Nederlanders durven ondanks de oplopende verzekeringskosten nog niet te kiezen voor een budgetzorgpolis. Dat schrijft De Telegraaf, dat onderzoek heeft laten doen door Bureau Consumenten Ond...

Lees meer

Consumentenorganisaties in actie tegen NL Energie

Vrijdag 18 september 2015 11:46

Vorige maand kondigde NLE aan dat honderdduizenden klanten in september twee energierekeningen ontvangen, omdat het bedrijf het betalingsbeleid verandert. Vanaf deze maand moeten klanten van NLE voor ...

Lees meer

Overproductie - invloed op gasprijs

Dinsdag 01 september 2015 16:46

Door een aanbodoverschot van olie en een tegenvallende groeicijfers van opkomende economieën heeft daling van de olieprijs in een versneld tempo doorgezet.  De verwachting is dat met ...

Lees meer