Zorgverzekeraars geven bijna alle winst die zij de afgelopen jaren hebben gemaakt terug door de premies te verlagen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Uit een analyse van de kran...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
DEN HAAG - Nederlandse huishoudens hebben de laatste 10 jaar 600 à 700 miljoen euro te veel betaald aan energiebelasting op hun gasrekening. Ook hebben energiebedrijven honderden miljoenen euro's onterechte winst gemaakt met gas dat niet werd geleverd, maar wel is betaald. Jaarlijks kost dat een doorsnee huishouden ongeveer 40 euro.
Daar komt vanaf 1 januari een eind aan wanneer de gasmeters worden gecorrigeerd voor temperatuur en hoogte. Door de warmte in huis zet het gas uit en registreert de gasmeter te veel kubieke meters. Daarnaast betalen circa 250.000 huishoudens nog eens extra omdat zij in een flat of hooggelegen gebied wonen. De aanpassing is mede te danken aan de 83-jarige gepensioneerde Haagse ingenieur Jan Bakker, die – ook namens de Consumentenbond – al 7 jaar vecht tegen de 'liegende gasmeter'.
De netbeheerders, verenigd in Netbeheer Nederland, hebben zich jarenlang tot in hoogste instantie verzet tegen verandering van de regels door de Autoriteit Consument en Markt. De netbeheerders verwachten dat energiebedrijven hun tarieven aanpassen nu ze minder gas in rekening mogen brengen. Eneco heeft dat bevestigd. Netbeheer Nederland ontkent dat er jarenlang onterechte winsten zijn gemaakt. Volgens de branche-organisatie zou op de rekening die huishoudens krijgen al een korting worden toegepast. Een besluit wanneer die korting is ingevoerd, kan Netbeheer Nederland niet tonen.
De woordvoerster van minister Dijsselboem (Financiën, PvdA) zegt dat er 'geen sprake van is dat in het verleden te veel of te weinig energiebelasting is betaald.' Niettemin onderzoekt het ministerie het effect van de nieuwe regels op de belastinginkomsten.
Consumenten krijgen vanaf januari een gecorrigeerde nota, waarbij rekening is gehouden met de gewijzigde regels voor gaslevering. Dat geldt ook voor de 900.000 huishoudens met een 'slimme meter'. Deze meter kan geen temperatuurcorrecties waarnemen.
Netbeheer Nederland zegt volgend jaar te beginnen met de uitrol van slimme meters mét temperatuurcorrectie. In 2020 moeten alle huishoudens over een dergelijke meter beschikken.
Bron: http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/einde-aan-liegende-gasmeter
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Zorgverzekeraars geven bijna alle winst die zij de afgelopen jaren hebben gemaakt terug door de premies te verlagen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Uit een analyse van de kran...
Lees meerOnderzoek Vastelastenbond: grote verschillen tussen nieuwe en bestaande klanten. In marketingland geldt het adagium: een vaste klant is je beste klant. In talloze branches leggen bedrijven d...
Lees meerEnergieleverancier Nuon maakt volop reclame voor de actie ‘Nuon Blijven Loont’. Het lijkt of trouwe klanten een voordeel krijgen van maar liefst 25 % op hun energierekening. Natuurlijk voo...
Lees meerTrouwe klanten betalen méér dan nieuwe klanten. Notabene bij dezelfde energieleverancier. Energieleveranciers meten met twee maten. Dat is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek naar de ...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie