Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoge energienota's mede veroorzaakt door fraude persoonsgegevens

Vrijdag 24 januari 2014 12:10Margot Boesveld

 

 De energierekening van alle Nederlanders is onnodig hoog, mede omdat er stroom wordt gestolen door gesjoemel met persoonsgegevens. Vele miljoenen aan rekeningen blijken niet te innen door netwerkbeheerders, omdat de aanvragers van de stroom niet op de adressen blijken te wonen of simpelweg niet bestaan, meldt dagblad Metro. Vaak wordt er op de adressen hennep gekweekt.

Doorberekening
,,Die kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de maatschappij”, geeft een fraudedeskundige namens de netwerkbeheerders toe. Ook de stichting Verhuur Veilig erkent het probleem. ,,Als ik stroom wil op een bepaald adres laat ik dat gewoon komen'', zegt Rob Jozee van de stichting. Volgens hem is er ,,niemand die dat checkt''.

Toegang
Volgens de fraude-expert van de netwerkbeheerders zou het het beste zijn als energieleveranciers toegang hebben tot Gemeentelijke Basisadministraties. Dat is nu namelijk niet het geval.

Bron: http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/fraude-veroorzaakt-hoge-energienotas/

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

W. Mak

Alles laten terugbetalen door die dieven!! Het Nederlandse wapen zegt: Je Maintaindrai, maar dit gebeurt zo weinig dat het we dit wapen wellicht beter op de schroothoop kunnen dumpen!

Zaterdag 01 februari 2014 12:36

Wim Jansen

Hoe zit het in dat geval met de privacy? Ik word er niet blij van als een leverancier, wie dan ook, bij mijn persoonsgegevens kan komen. Volgens mij is dit middel (nog) erger dan de kwaal. Als ik mijn vordering niet betaald krijg ga /mag ik dat toch ook niet over mijn andere klanten uitsmeren? In het Frans noemt men zoiets risque de métier...

Donderdag 30 januari 2014 22:55

Plaats een reactie

Lees meer over