Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kerstinkopen doen? Zo voorkomt u internetoplichting

Maandag 15 december 2014 20:42Margot Boesveld

 

Webwinkel Onvo.nl heeft in één weekend consumenten voor meer dan € 20.000 opgelicht. Dit gebeurde in het weekend voor pakjesavond toen de meeste cadeautjes werden gekocht. Veel winkeliers zijn boos omdat Onvo een keurmerk had van onder andere Kieskeurig.nl. Gaat u voor de kerst weer inkopen doen, lees dan deze tips om internetoplichting te voorkomen.
 

11 Tips om internetoplichting te voorkomen

 • De webshop moet via een gewoon telefoonnummer bereikbaar zijn. Een emailadres of livechat alleen is niet voldoende.
 • Kamer van Koophandelnummer en btw-nummer moeten op de website èn in alle correspondentie vermeld staan.
 • Er zijn Algemene Voorwaarden waarin vermeld staat dat het artikel geretourneerd kan worden binnen veertien dagen. 
 • Betaling is bij veel webshops vooraf, maar dat is wettelijk niet vereist. Grote webshops accepteren bijvoorbeeld betaling via acceptgiro.
 • Indien de prijs te mooi is om waar te zijn dan is dat ook vaak het geval. 
 • Check via Google reviews en ervaringen van andere klanten. Let wel op, reviews kunnen gemanipuleerd zijn.  
 • Heeft de webshop een keurmerk? De logo's op de webshops behoren aanklikbaar te zijn zodat je rechtstreeks naar de site van het keurmerk wordt doorgeleid. Sommige webshops gebruiken een vals Thuiswinkel certificaat. Daarom moet je ook altijd de
 • ledenlijst raadplegen.
 • Kijk op OpgeletOpInternet en Opgelicht.nl of een webshop daar genoemd wordt. 
 • Check bij twijfel de verkoper of webshop op Mijnpolitie.nl. Let op: dit systeem loopt soms achter. Aangiftes moeten goed verwerkt worden en bovendien staat iemand pas als frauduleus in het systeem zodra er vier of meer aangiftes over binnen zijn.
 • Controleer zonodig hoe lang de website al in de lucht is. Dit kun je doen door bij de SIDN ofDomaintools.com te zoeken op domeinnaam en de registratiedatum te controleren.
 • Betaling via betaalinstanties als iDeal, Moneybookers, Multisafepay zijn op voorhand geen garantie dat een webshop betrouwbaar is.

Melding Kieskeurig.nl van DDOS-aanval

Volgens Mirelle Bos van Kieskeurig.nl kregen zij een melding op 28 november 2014. "Op vrijdag hadden we een klacht ontvangen van een consument, die aangaf telefonisch geen contact te krijgen met deze shop. Wij hebben vervolgens zelf contact gezocht en stuitten op dezelfde problematiek. Via de mobiel van de eigenaar hebben we contact gezocht en vernomen dat de shop last had van een storing in de telefooncentrale. Op zaterdag kwamen meer vragen over de betrouwbaarheid van de winkel en op zondag de opmerking dat de site niet meer bereikbaar was. Hierop hebben wij direct de website offline gehaald. Dit betekent alle prijzen van de winkel van Kieskeurig.nl zijn verwijderd. Uiteraard hebben we ook contact gehad met de eigenaar die aangaf last te hebben van een DDOS-aanval. Dit werd bevestigd door zijn provider. We hebben hierna de winkel niet meer online gezet", zegt Bos.

Verhaal klopt niet

Volgens Bas Ketelaars van OpgeletOpInternet klopt het verhaal van Onvo B.V. niet. "Ze zeggen dat ze slachtoffer zijn van een DDOS-aanval, maar zelf denken wij dat zij dat zeggen om hun praktijken te verdoezelen. In een mail naar ons zagen we een cc naar zijn advocaat en werden we bedreigd dat hij zijn advocaat zou sturen. We hebben onderzoek gedaan naar de advocaat, maar die bleek niet te bestaan. Ook hebben we gevraagd om zelf contact op te nemen met de advocaat, maar kregen we geen antwoord terug", zegt Bas. 

Teleurgesteld 

Gerrit Visscher is erg teleurgesteld in iDeal en de banken. "We zijn hier opgelicht hebben zaterdag 29 november een koptelefoon gekocht, maar de site is niet meer te bereiken. We hebben aangifte bij de politie en bank gedaan. De bank en de politie doen hier niets mee. We zijn zeer boos, ook op de bank en de politie dat dit allemaal zo maar kan", zegt Visscher.

Wat zijn uw rechten als consument?

Op de site van de overheid: www.consuwijzer.nl kunt u alles terugvinden over de wettelijke regels met betrekking tot koop op afstand. Hier vindt u ook voorbeeldbrieven om een koopovereenkomst te ontbinden klik hier voor voorbeeldbrief.

Bron: Kassavara.nl 
http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/tips-om-internetoplichting-te-voorkomen/speel/1/?utm_medium=email

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over