Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Leverancier voortaan verantwoordelijk voor teruglevering door kleinverbruikers

Vrijdag 18 mei 2007 15:48Margot Boesveld

 

Kleinverbruikers die stroom terugleveren aan het net, kunnen voortaan met hun leverancier afrekenen en niet meer met de netbeheerder. Daarover hebben netbeheerders en leveranciers afspraken gemaakt, onder toeziend oog van Energiened en de DTE.Met deze afspraken moet een einde komen aan de administratieve en organisatorische problemen die kleinverbruikers, bijvoorbeeld huishoudens met een zonnepaneel op het dak van hun woning, ervoeren. "Er kwamen veel klachten binnen, onder andere via Consuwijzer", zegt DTE-woordvoerster Annelou van Egmond. "Mensen met zonnepanelen werden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. De leverancier verwees ze naar de netbeheerder en de netbeheerder naar de leverancier."Wettelijk gezien is de netbeheerder eindverantwoordelijk voor de verrekening van decentraal geproduceerde energie. Afgesproken is nu dat de netwerkbedrijven deze taak uitbesteden aan de leverancier als het gaat om huishoudens die maximaal 3.000 kWh per jaar terugleveren aan het net. Van Egmond: "Zo hebben klanten maar met één partij te maken, het wordt eenvoudiger voor hen." Deze maatregel past binnen het streven van de overheid naar een leveranciersmodel.De DTE is niet bang dat deze extra administratieve rompslomp voor energiebedrijven tot problemen leidt. "Het is met één druk op de knop te regelen", zegt Van Egmond. "Het belangrijkste voor ons is dat het overzichtelijker wordt voor mensen die zich bezig houden met duurzame energie. Die moet je stimuleren en niet ontmoedigen." De vereniging van zonnestroomproducenten was betrokken bij de gesprekken over de 'uitbestedingsovereenkomst', zoals de deal tussen netbeheerders en leveranciers officieel heet.Momenteel moeten alle netbeheerders en leveranciers met elkaar een overeenkomst sluiten, die is gebaseerd op de raamovereenkomst van Energiened. Een netbeheerder, zoals bijvoorbeeld Continuon, moet dus met alle leveranciers een overeenkomst sluiten en een leverancier met alle netbeheerders. Dat gebeurt momenteel. Zo gauw dat is gebeurd, geldt de regeling met terugwerkende kracht.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over