“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederland kan prominente gaspositie behouden

Dinsdag 03 mei 2016 11:45Margot Boesveld

 

Nederland hoeft zijn prominente positie in de gashandel niet te verliezen, zelfs niet als de productie in Groningen opdroogt.

Van belang is dat Nederlandse handelaren een groot aandeel houden op de gasmarkten en dat Nederland de kennis over de gasinfrastructuur exporteert naar het buitenland, zo schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Econoom Gerben Hieminga verwijst naar de bloemenhandel waar steeds meer bloemen in het buitenland worden geproduceerd, maar waar Nederlandse bedrijven de regiefunctie behouden via Aalsmeer.

"Gas uit Rusland kan via een aantal routes naar Engeland. Voor Nederland is het belangrijk dat je de handel in handen houdt", zegt Hieminga. "Dan maakt het niet uit of het via Nederland of België gaat. Als je maar verdient aan de handel."

Infrastructuur

In Noordwest-Europa is de infrastructuur voor gas erg ontwikkeld met gekoppelde netwerken, LNG-terminals, gasopslag en actieve handelsbeurzen. Volgens Hieminga kunnen Nederlandse bedrijven een rol spelen bij de ontwikkeling van gasmarkten in landen waar de infrastructuur minder ontwikkeld is.

Nederland is nu nog verantwoordelijk voor 30 procent van de gasproductie in Europa en voorziet in 12 procent van de Europese gasvraag.

Maar het gas raakt op. Nederland heeft zo’n 3.600 miljard kubieke meter gas aan de voorraad onttrokken en er is nog ongeveer 1.000 kubieke meter over. ING verwacht dat het productieoverschot in 2025 omslaat in een tekort. 

De productie staat ook onder druk door protesten tegen de gaswinning in Groningen. Om het aantal bevingen in de regio te verminderen en de veiligheid in de regio te vergroten, geldt sinds 2014 een productieplafond.

Sinds 2012 is de productie verlaagd van 48 miljard kubieke meter naar 27 miljard kubieke meter. De NAM verwacht ook dit jaar 27 miljard kuub gas op te pompen.  

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Nooit eerder veranderden zoveel mensen van energieleverancier

Donderdag 28 april 2016 09:53

Nog niet eerder stapten in een jaar zo veel mensen over naar een andere energieleverancier als in 2015. De 15,1 % van de mensen die hun heil zochten bij een andere maatschappij bespaarden me...

Lees meer

45% wil lagere zorgpremie in ruil voor delen medische gegevens

Vrijdag 22 april 2016 15:49

Zou jij gegevens als je bloeddruk, aantal slaapuren en getelde stappen met je zorgverzekeraar willen delen? 45 procent van de Nederlanders is bereid deze persoonlijke informatie af te staan in ruil vo...

Lees meer

Weinig mensen maken woning energiezuiniger

Woensdag 20 april 2016 09:37

Het grootste deel van de Nederlanders is niet bezig om hun eigen huis duurzaam te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van Bouwend Nederland. Ongeveer 70 procent van de koopwoningen heeft een energi...

Lees meer

Aardolie-industrie boekt negatief resultaat

Donderdag 14 april 2016 14:59

De aardolie-industrie was in 2013 en 2014 de enige industriële sector die een negatief bedrijfsresultaat heeft behaald.  In 2015 zette die omzetdaling verder door, blijkt donderdag uit ci...

Lees meer