“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bekend gemaakt dat de netbeheerkosten in 2015 zullen dalen met 260 miljoen euro. Deze kostendaling komt mede tot stand doordat netbeheerders efficiënter te werk kunnen gaan wat betreft de transport van gas en elektriciteit.
Omdat iedere regio maar één netwerk kent van gasleidingen en stroomkabels is er geen sprake van concurrentie tussen netbeheerders. Het ACM hanteert daarom maximale tarieven berekent op basis van de actuele kosten van de regionale netbeheerders.
Vereniging de Vastelastenbond heeft de netwerkkosten per netwerkbeheerder uiteengezet in een overzichtelijke tabel. Wilt u weten wat u in 2015 aan netwerkkosten gaat betalen? Klik hier om de tarieven in te zien van de netwerkbeheerder in uw regio. Weet u niet wie uw netwerkbeheerder is? Klik dan hier.
De standaard aansluiting voor een Nederlands huishouden voor elektra is 3 x 25 ampère. Voor gas is dat een G4/G6 aansluiting tot 4.000 m3. Hieronder ziet u de kosten van de netwerbeheerders voor de standaard aansluitingen.
In de media wordt gesuggereerd dat de energierekening volgend jaar naar beneden gaat. Echter heeft de overheid de energiebelastingen voor de Nederlandse huishoudens verhoogd. Per saldo betekent dat zelfs dat de vaste kosten op de energierekening in 2015 ten op zichte van 2014 zullen stijgen. Dit staat los van het leveringstarief per kWh en per m3. Hier heeft u namelijk wél invloed op. Door zelf de leveringstarieven en het vastrecht te vergelijken kan u wel besparen op uw energierekening. Lees verder voor de uitgebreide berekening of maak een berekening.
Voor het transport van energie naar uw woning maakt u gebruik van een netwerk - de leidingen - waardoor stroom en gas wordt vervoerd. De netwerkkosten die u betaalt is een vergoeding voor het transport, het onderhoud en de aansluiting in uw woning op dit netwerk. Sinds 2013 worden deze kosten in rekening gebracht via de factuur van uw energieleverancier.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie