Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Overdrachtsbelasting omlaag

Woensdag 06 juli 2011 12:30Margot Boesveld

 

De ministers in ons kabinet zijn het eens geworden over een verlaging van de overdrachtsbelasting. Tijdelijk, dat wel. Voor de duur van een jaar is de overdrachtstaks omlaag geschroefd van 6% naar 2%. Op 1 juli 2012 is het feest weer afgelopen. Wel geldt het lagere belastingpercentage met terugwerkende kracht tot 15 juni 2011.

De regering hoopt hiermee een impuls te geven aan de kwakkelende woningmarkt. De aankoop van een woning van € 250.000 gaat door deze maatregel € 10.000 minder aan kosten met zich meebrengen, en dat is niet niks. Het zou zomaar kunnen dat mensen zich erdoor laten overhalen om dan maar binnenkort de stap te wagen. Als dat nou begint bij de starters, kunnen de doorstromers die een huis te koop hebben staan ook actief gaan zoeken naar een ander huis. En zo zou er een sneeuwbaleffect moeten ontstaan. De maximale hypotheek blijft hiermee niet gelijk. In de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen staat letterlijk dat de maximale financiering 104% van de waarde van de woning, plus eventuele overdrachtsbelasting bedraagt. De 110% waar de code vanuit gaat, is dan dus voor het komend jaar even 106%. Ook NHG heeft al aangegeven dat de mee te financieren kosten bij aankoop van een bestaande woning, normaal 12%, voor deze periode teruggebracht worden naar 8%.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over