“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Veel mensen op valreep alsnog op reis

Donderdag 18 juli 2013 15:41Margot Boesveld

 

Nu de vakantieperiode op gang komt, besluiten veel mensen op het nippertje alsnog op reis te gaan. 

Boekingen van lastminutevakanties zijn sinds vorige week enorm toegenomen, signaleren reisorganisaties TUI Nederland en Thomas Cook.

TUI geeft als beursgenoteerd bedrijf geen cijfers. Maar ten opzichte van een maand geleden zijn er ''aanzienlijk meer'' boekingen binnengekomen, zei een woordvoerster woensdag. ''Vergeleken met vorig jaar zijn er geen grote schommelingen, maar je ziet dat vakantiegangers wel steeds later boeken.''

TUI, dat bekende merken voert als Arke, Holland International en Kras.nl, ziet dat Spanje momenteel de populairste bestemming is bij lastminuteboekers. Daarna volgen Turkije en Griekenland.

Lastminutes

De woordvoerster wijst erop dat lastminutes niet per se goedkoper zijn. ''Het aanbod is wel ontzettend groot. Daar zitten zeker ook goedkope aanbiedingen tussen. Maar vroeg boeken kan ook voordelig zijn.''

Ook concurrent Thomas Cook heeft de laatste 2 weken veel lastminutes verkocht. Vooral de Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn populair bij deze reisaanbieder. Ook de Canarische Eilanden, Gran Canaria voorop, verkoopt goed, en op de derde plaats volgt Turkije.

Turkije

''Vorig jaar was Turkije nog de absolute nummer 1'', vertelt een woordvoerster. ''Maar door de recente demonstraties in Istanbul zijn mensen kennelijk wat huiveriger geworden. Je ziet een tendens dat de lastminuteboekers minder snel Turkije erbij pakken. Vorig jaar zag je hetzelfde bij Griekenland. Toen haakten veel vakantiegangers af door de demonstraties daar.''

Volgens Thomas Cook zijn het voornamelijk stellen die minder gebonden zijn aan vakantieperiodes die op de lastminutes afkomen. ''Gezinnen met kinderen boeken toch liever vroeg. Die willen zekerheid dat ze in een bepaalde periode bijvoorbeeld een vakantiehuisje kunnen huren.''

Opleving

De reisorganisatie merkte ook een opleving in het aantal boekingen in de maand mei, net nadat het vakantiegeld was gestort.

''Mensen begonnen toen meteen al te boeken voor juli en augustus. Vermoedelijk had dat te maken met het slechte weer in die periode in Nederland'', aldus de woordvoerster.

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3528569/veel-mensen-valreep-alsnog-reis.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over