“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorg premie € 3,50 duurder in 2017 ( eigen risico blijft gelijk)

Donderdag 08 september 2016 14:01Margot Boesveld

 

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,5 euro zal de premie op 103 euro per maand uitkomen. Ingewijden bevestigen woensdag berichtgeving hierover van het AD, dat Prinsjesdagstukken heeft ingezien.

Efficiënter

De stijging is beperkt door maatregelen die minister Edith Schippers (Volksgezondheid) eerder nam. Daardoor is sinds haar aantreden 12 miljard euro minder uitgegeven dan geraamd. Was dat niet gebeurd, dan was de premiebetaler op jaarbasis 200 euro meer kwijt geweest. De zorgpremie is overigens een raming. Verzekeraars bepalen later hun eigen, precieze tarieven.

Meer zorg 

De huidige zorgpremie is te vergelijken met die van een aantal jaren geleden. Maar voor bijna hetzelfde bedrag wordt meer zorg geleverd. Er worden onder meer nieuwe kankermedicijnen vergoed. Wie er recht op heeft, krijgt ook een iets hogere zorgtoeslag. Het gaat om ongeveer 2 euro per maand. De verhoging van de tegemoetkoming is een maatregel om de koopkracht van de laagste inkomens op peil te houden.

Eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico in de zorg blijft voorlopig gelijk. Ook volgend jaar is het, net als nu, 385 euro. Dat blijft ook in 2017 zo, bevestigen ingewijden dinsdag een bericht van De Telegraaf hierover. Het eigen risico ging de laatste jaren telkens wat omhoog. Het onderwerp lijkt ook nogal een rol te gaan spelen in de verkiezingscampagne. In 2012 bedroeg het eigen risico nog 220 euro. Een jaar later was dit 350 euro. Sindsdien is het bedrag jaarlijks met ongeveer 10 euro verhoogd. 

Verkiezingen en politiek

Het eigen risico lijkt een rol te gaan spelen in de verkiezingscampagnes. Meerdere partijen willen er helemaal vanaf. Sommige partijen willen helemaal van het eigen risico af. Dat zou volgens bepaalde berekeningen echter 3,7 miljard euro kosten, hetgeen zou neerkomen op 275 euro per persoon aan extra premie.

 

Bron: ANP en NU.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Tot negentig dagen per jaar geen extra kosten voor dataroaming in EU

Dinsdag 06 september 2016 15:36

Providers mogen vanaf 15 juni volgend jaar geen extra kosten in rekening brengen voor roaming in EU-lidstaten. Roaming in de EU is tot negentig dagen per jaar even duur als in Nederland. Dat staa...

Lees meer

Subsidie isolatie 2016

Zaterdag 03 september 2016 15:13

Met subsidie wordt isoleren een stuk aantrekkelijker. Vanaf 15 september 2016 kunt u zo'n twintig procent subsidie krijgen als u minimaal twee soorten isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren. ...

Lees meer

Hogere energienota voor Nederlandse huishoudens door precariobelasting

Dinsdag 30 augustus 2016 14:52

Precariobelasting is belasting die betaalt moet worden aan de gemeente voor voorwerpen onder, op of boven voor de openbare dienst bestemde gemeentegrond/provinciegrond. Zo betalen horeca ondernemers m...

Lees meer

Misleiding telefonie | Vodafone en T-Mobile voor de rechter

Vrijdag 02 september 2016 12:38

ConsumentenClaim heeft Vodafone en T-Mobile gedagvaard. Beide bedrijven worden beschuldigd van vermeende misleiding bij de verkoop van telefoonabonnementen met toestel. Beide bedrijven mogen nu voor d...

Lees meer