Maak gratis bezwaar tegen uw WOZ-waarde
en bespaar op belastingen

Voorkom te hoge belastingen

Laat je WOZ-waarde onderzoeken!

Wist je dat ruim 20 procent van alle woningen een te hoge WOZ waarde heeft? Door deze foutieve berekeningen betaal jij onnodig veel belasting. Gemeenten schatten de waarde van je woning namelijk in op basis van computermodellen. Dat proces is helaas niet erg nauwkeurig omdat geen enkel huis hetzelfde is. Dankzij onze partner WOZ-Meldpunt kom jij te weten of jij bij die 20 procent van de Nederlanders hoort die teveel betaalt. Mocht dat zo zijn, dan helpen wij jou graag. Onze partner gaat namens jou bezwaar maken. 

Snel, kostenbesparend en eerlijk

Ons doel is om consumenten niet onnodig veel belasting te laten betalen. Via onze website kun je eenvoudig controleren of jouw WOZ-waarde echt klopt. Op basis van de informatie over jouw woning, maar ook woningen bij jou in de buurt, kunnen we berekenen of bezwaar maken zin heeft. 

Zo werkt het

Je vult alle benodigde gegevens in en klikt op de button. Dat is alles! Je ontvangt direct advies wat je het beste kunt doen: wel of geen bezwaar maken. Het is belangrijk dat je alle gegevens invult om een passend advies te krijgen. Een gegrond verklaard bezwaar levert belastingverlaging op. Een ongegrond bezwaar kost je niets omdat onze partners de proceskosten op zich nemen. Dus baat het niet, schaadt het niet!

 • Laat je WOZ waarde controleren
 • Klopt je WOZ-waarde niet? Maak dan direct gratis bezwaar
 • Een gegrond bezwaar bespaart jou honderden euro’s 

Waarom via de Vastelastenbond?

Wij maken ons al negentien jaar sterk voor lastenverlaging voor consumenten. Belastingverlaging hoort daar ook bij! Veel mensen weten niet of hun WOZ-waarde klopt. Daarnaast is bezwaar maken, vaak onnodig ingewikkeld en daarom wagen veel mensen zich er niet aan. Wij hebben het proces versimpeld.

U kunt zich niet meer aanmelden.

We hopen u volgend jaar weer te mogen verwelkomen! Bedankt voor uw begrip.

Nog niet overtuigd? Lees de uitgebreide uitleg

Uitleg Wet WOZ

We bieden de mogelijkheid om samen met onze partner WOZ-Meldpunt om je WOZ waarde te controleren. Je maakt pas bezwaar als je weet dat de WOZ-waarde te hoog is. 

Als de WOZ-waarde van jouw pand te hoog is, maken wij namens jou bezwaar bij de gemeente. Ook wordt er als dat nodig is een taxatierapport opgesteld om je slagingskans te vergroten. Als je het niet eens bent met je WOZ bezwaar gaan wij kosteloos voor jou in beroep. 

Elke gemeente in Nederland heeft de verplichting naar haar burgers toe om de WOZ-waarde correct vast te stellen. Wanneer dat volgens jou niet goed gebeurt, sta je in je recht om de vastgestelde waarde aan te vechten. Het is bij wet geregeld dat je als consument de keuze hebt om dit zelf te doen of dit door een extern juridisch specialist te laten uitvoeren. Deze hulp is gratis! 

Benieuwd hoe wij anderen al hebben geholpen?

8
Prima gedaan.

Ik ben zeer tevreden en heb mindering gehad en was prima gerelgd

2-3-2021 Hans , Zandvoort
9
Zeer positief.

ik heb diverse malen bezwaar aangetekend tegen de WOZ-waarde, zowel zelfstandig als middels no cure-no-pay instanties, maar nooit resultaat geboekt. Jullie zijn de eersten die dat is gelukt, perfect!

1-3-2021 Hans en Joke , Berkel en Rodenrijs
9
Alles goed gegaan.

Alleen had ik begrepen dat de waarde omlaag was gegaan en zou 42 euro terug krijgen maar nooit meer wat van gehoord

28-2-2021 Cornelis J Buijs , Maassluis
9
Uitstekend geholpen.

Via Vastelastenbond in contact gekomen met specialisten. Samen zijn we er in geslaagd om de Woz waarde van mijn woning meer dan 16% te verlagen. Ik kan Vastelastenbond aanbevelen.

28-2-2021 J.M., Westkapelle

Veelgestelde vragen

Waarom bezwaar maken tegen een hoge WOZ-waarde? + -

De reden om bezwaar te maken is voor iedereen verschillend. De één wil gewoon dat de WOZ-waarde klopt, de ander weet al dat de WOZ- waarde te hoog is ingeschat.
Bijna iedereen is gebaat bij een zo laag mogelijke WOZ-waarde. 

Waarom zou je bezwaar maken?

Waarom laat je het ons doen?

 • Je krijgt zekerheid (betaal je niet te veel?)
 • Mogelijk tot € 500,- besparen
 • Hoge slagingskans
 • In het slechtste geval blijft je WOZ-waarde gelijk
 • Je krijgt volledige ontzorging
 • Je bespaart tijd en rompslomp
 • Wij regelen alles. Van begin tot eind.
 • Alles te volgen via online dossier
Hoe kan deze WOZ-dienst gratis zijn? + -

Wij maken namens jou bezwaar bij de gemeente. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, dan is de gemeente verplicht om de juridische kosten te betalen. Indien het bezwaar wordt afgewezen, zijn de kosten voor ons.

Kan mijn WOZ-waarde ook verhoogd worden door een bezwaar? + -

Nee, als je bezwaar maakt via de Vastelastenbond kan de waarde niet verhoogd worden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen? + -

Je kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Dat kan binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet. Je kan deze procedure terugvinden op de website van jouw gemeente. Je kan er ook voor kiezen om dit door een bureau met juridische experts te doen. 
Je leest meer over dit onderwerp in ons blog 'Zelf bezwaar maken of via no-cure-no- pay bureau'.

Wat is het voordeel van bezwaar maken via de Vastelastenbond? + -

Omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. Vanwege de specialistische kennis die WOZ-Meldpunt bezit, kunnen zij deskundig bezwaar maken tegen jouw WOZ-waarde. Ook wordt er, indien nodig, een taxatierapport opgesteld waardoor de slagingskans toeneemt. Daarnaast beschikt Previcus over cijfers van jouw gemeente van de afgelopen jaren en weet daardoor waar de pijnpunten van de WOZ-bepaling in jouw gemeente liggen. Dit kan het verschil maken. 

Hoe snel krijg ik te horen of mijn bezwaar is goedgekeurd? + -

De gemeente is verplicht om voor 31 december van dit jaar uitspraak te doen op het bezwaarschrift. In de praktijk verschilt het enorm per gemeente wanneer je de uitspraak krijgt. Sommige gemeenten zijn snel, andere gemeenten communiceren pas aan het einde van het jaar. Gemiddeld duurt het 135 dagen voordat je een antwoord van de gemeente krijgt. Wij zullen er alles aan doen, om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor je.

Binnen welke termijn kan ik bezwaar indienen? + -
 • Je moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet het bezwaar indienen bij de gemeente. 
 • Is het langer dan 6 weken? Dan kan je volgend jaar pas weer een bezwaar indienen.
 • Heb je jouw woning halverwege het jaar gekocht?  Ook dan kan de WOZ beschikking opgevraagd worden bij de gemeente en kun je nog - binnen zes weken na ontvangst -  bezwaar maken.

Dit is een harde eis vanuit de gemeente. Ben je te laat? Dan kun je pas het opvolgende jaar bezwaar maken. 

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.