Energie generatoren zijn machines waarmee langs mechanische weg elektriciteit wordt opgewekt. Een fietsdynamo is een generator in het klein. In elektriciteitscentrales staan enorme generatoren.

Verschillende soorten generatoren

In elke generator wordt wisselspanning opgewekt door middel van magnetisme en koperen bedrading. Elektriciteitsgeneratoren kunnen worden verdeeld in twee typen: alternators en dynamo’s.

Alternators

Alternators zijn grootschalige generatoren. Dit soort grote generatoren vinden we terug in bijvoorbeeld elektriciteitscentrales.

Dynamo’s

Dynamo’s zijn beter geschikt voor kleinschaligere energieopwekking en worden teruggevonden op bijvoorbeeld fietsen en in motoren van auto’s.

Thuisgeneratoren

Ook thuis of op vakantie kan men gebruik maken van generatoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aggregaat dat op de camping zorgt voor stroom, of bijvoorbeeld in een schuur bij een woning.

Professionele generatoren

Deze aggregaten worden ook op grotere schaal ingezet op bijvoorbeeld agrarische bedrijven, op boorplatformen en bij festivals en andere grootschalige outdoor evenementen.

Meer over energie

Vereniging de Vastelastenbond biedt als inkoopcollectief en belangenbehartiger graag elke consument zo veel mogelijk toegang tot informatie over de energiemarkt en álles wat daarmee te maken heeft. Hoe slimmer consumenten immers zijn, hoe beter de leveranciers hun best moeten doen om hun diensten en producten op een heldere en eerlijke wijze aan te bieden op de Nederlandse energiemarkt!

Klik op de links voor aanvullende informatie, of stel uw vraag via het contactformulier:

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?