Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Handelsbedrijf is een andere benaming voor energieleverancier. Het handelsbedrijf (ook wel energieleveringsbedrijf) is het aanspreekpunt voor de energieafnemer en doet qua levering en administratie van energie praktisch alle zaken met de afnemer. Behalve het fysiek transporteren van energie, dat is de verantwoordelijkheid van andere partijen. Voorbeelden van handelsbedrijven zijn bijvoorbeeld energiedirect.nl, EssentNederlandse Energie Maatschappij, Nuon en Oxxio etc. Klik hier voor een totaaloverzicht.

Meer handelsbedrijven sinds liberalisering

Door de liberalisering van de energiemarkt in 2004 zijn er een groot aantal nieuwe aanbieders van aardgas en elektriciteit bijgekomen. Alle energieafnemers kunnen sinds de liberalisering gemakkelijker switchen tussen energieaanbieders. Hierdoor is de concurrentie op de energiemarkt weliswaar vergroot, maar is ook het vergelijken van alle aangeboden contracten niet eenvoudiger geworden.

Daarom biedt Vereniging de Vastelastenbond als onafhankelijk inkoopcollectief en belangenbehartiger een tool aan waarmee u de tarieven van uw energieleverancier kunt vergelijken met de energietarieven die door ons in samenwerking met vertrouwde energieleveranciers worden aangeboden. 

Vergelijk uw eigen energietarieven

Bovendien kunt u via onze website eenvoudig uw eigen tarieven van uw huidige handelsbedrijf tegen het licht houden. Doormiddel van een simpele vergelijking tussen uw en onze huidige energie tarieven voor stroom en gas weet u direct hoeveel u kunt gaan besparen op energie. Hierbij helpen wij u uiteraard graag, door middel van persoonlijk contact maken wij graag een vrijblijvende besparingsberekening met u!

Meer informatie over energieleveranciers

Als u meer wilt weten over de Nederlandse energiemarkt en alle energieleveranciers die energiecontracten aanbieden, dan helpt inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond u graag verder.