WOZ waarde check

Controleer jouw WOZ-beschikking
Betaal niet teveel belasting

Controleer jouw WOZ-waarde 

De gemeente gebruikt de WOZ-waarde als basis om onder meer de rioolheffing en waterschapsbelasting te berekenen. De WOZ-waarde speelt ook een belangrijke rol bij de vaststelling van de inkomstenbelasting. Als je huis niet goed getaxeerd is, betaal je onnodig veel belasting. Het is dus zeker interessant om te controleren of jouw woning goed is getaxeerd. 

Voordelen bezwaar maken 

Als je denkt dat de gemeente jouw huis niet goed heeft getaxeerd, kun je gratis bezwaar maken. Daar is enige juridische kennis voor nodig en niet elke gemeente geeft duidelijk aan hoe je dat moet doen. Veel mensen vinden bezwaar maken 'veel gedoe' en laten het daarom maar zitten. Dat is zonde, want daardoor bestaat de kans dat ze teveel belasting betalen. 

Gratis juridische hulp

De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daarom werken we samen met WOZ-adviesbureaus WOZ-Meldpunt. Als je bezwaar gegrond verklaard wordt, volgt belastingverlaging. Mocht je bezwaar afgekeurd worden, dan verandert er niets. Jij hoeft niets te betalen en je krijgt ook niet met een belastingverhoging of proceskosten te maken. Dit adviesbureaus draait voor de kosten op. Bezwaar maken, kost jou niets en er is altijd voordeel te behalen in de vorm van belastingverlaging of duidelijkheid. Je weet altijd waar je aan toe bent. 

Zo werkt het

 • Doe de check om je WOZ waarde te controleren
 • Klopt je WOZ-waarde niet? Maak dan direct gratis bezwaar
 • Een gegrond bezwaar bespaart jou honderden euro’s 

Je bezwaar leidt nooit tot een hogere belasting

WOZ-waarde nog niet ontvangen?

Stel een WOZ-alarm in!

Met een WOZ-alarm wordt je automatisch op de hoogte gebracht van de WOZ-waarde van jouw woning zodra deze bekend is. Zo heb je voldoende tijd om bezwaar te maken als je het niet eens bent met de waarde.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kan je veel geld schelen. De gemiddelde WOZ-waarde ligt namelijk 10% boven de marktwaarde. Als je bezwaar maakt en in gelijk wordt gesteld, krijgt jij de teveel betaalde belasting terug.

Stel nu een WOZ-alarm in en voorkom dat je te veel belasting betaalt!

WOZ Alarm instellen

Veelgestelde vragen

Waarom bezwaar maken tegen een hoge WOZ-waarde? + -

De reden om bezwaar te maken is voor iedereen verschillend. De één wil gewoon dat de WOZ-waarde klopt, de ander weet al dat de WOZ- waarde te hoog is ingeschat.
Bijna iedereen is gebaat bij een zo laag mogelijke WOZ-waarde. 

Waarom zou je bezwaar maken?

Waarom laat je het ons doen?

 • Je krijgt zekerheid (betaal je niet te veel?)
 • Mogelijk tot € 500,- besparen
 • Hoge slagingskans
 • In het slechtste geval blijft je WOZ-waarde gelijk
 • Je krijgt volledige ontzorging
 • Je bespaart tijd en rompslomp
 • Wij regelen alles. Van begin tot eind.
 • Alles te volgen via online dossier
Hoe kan deze WOZ-dienst gratis zijn? + -

Wij maken namens jou bezwaar bij de gemeente. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, dan is de gemeente verplicht om de juridische kosten te betalen. Indien het bezwaar wordt afgewezen, zijn de kosten voor ons.

Kan mijn WOZ-waarde ook verhoogd worden door een bezwaar? + -

Nee, als je bezwaar maakt via de Vastelastenbond kan de waarde niet verhoogd worden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen? + -

Je kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Dat kan binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet. Je kan deze procedure terugvinden op de website van jouw gemeente. Je kan er ook voor kiezen om dit door een bureau met juridische experts te doen. 
Je leest meer over dit onderwerp in ons blog 'Zelf bezwaar maken of via no-cure-no- pay bureau'.

Wat is het voordeel van bezwaar maken via de Vastelastenbond? + -

Omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. Vanwege de specialistische kennis die WOZ-Meldpunt bezit, kunnen zij deskundig bezwaar maken tegen jouw WOZ-waarde. Ook wordt er, indien nodig, een taxatierapport opgesteld waardoor de slagingskans toeneemt. Daarnaast beschikt Previcus over cijfers van jouw gemeente van de afgelopen jaren en weet daardoor waar de pijnpunten van de WOZ-bepaling in jouw gemeente liggen. Dit kan het verschil maken. 

Hoe snel krijg ik te horen of mijn bezwaar is goedgekeurd? + -

De gemeente is verplicht om voor 31 december van dit jaar uitspraak te doen op het bezwaarschrift. In de praktijk verschilt het enorm per gemeente wanneer je de uitspraak krijgt. Sommige gemeenten zijn snel, andere gemeenten communiceren pas aan het einde van het jaar. Gemiddeld duurt het 135 dagen voordat je een antwoord van de gemeente krijgt. Wij zullen er alles aan doen, om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor je.

Binnen welke termijn kan ik bezwaar indienen? + -
 • Je moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet het bezwaar indienen bij de gemeente. 
 • Is het langer dan 6 weken? Dan kan je volgend jaar pas weer een bezwaar indienen.
 • Heb je jouw woning halverwege het jaar gekocht?  Ook dan kan de WOZ beschikking opgevraagd worden bij de gemeente en kun je nog - binnen zes weken na ontvangst -  bezwaar maken.

Dit is een harde eis vanuit de gemeente. Ben je te laat? Dan kun je pas het opvolgende jaar bezwaar maken. 

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.