WOZ waarde check

Kies voor zekerheid en rust
met vast energiecontract

Uniek aanbod!

Vast contract beschermt

De energiecrisis zorgt voor onrust, onvrede en onzekerheid. Veel energieleveranciers durven het niet aan om energiecontracten met een vaste looptijd aan te bieden. Hierdoor heeft half Nederland inmiddels een variabel contract en zijn miljoenen mensen overgeleverd aan de grillen van de markt.

Dat moet anders en daarom heeft de Vastelastenbond voor de dienst Energie Vanzelf Geregeld een uniek energiecontract opgesteld. Kies dus vandaag nog voor gunstige tarieven met een looptijd van 12 maanden.

Zekerheid en gemoedsrust

Energie Vanzelf Geregeld is ontwikkeld om jaarlijks het beste energiecontract voor je te vinden en af te sluiten. Voor € 49,- per jaar regelen wij het uitzoekwerk, de overstap én opzegging voor je.

Onze ervaren experts verkennen dagelijks de energiemarkt voor je zodat je nooit meer teveel voor je energierekening betaalt.

  • Wij regelen jaarlijks de overstap en opzegging
  • Kies voor een exclusief jaarcontract
  • Wij zoeken – of creëert – beste energiecontracten
  • Vastelastenbond al 18 jaar actief

Voor wie is de berekening?

Wat is jouw e-mailadres?

Op dit e-mailadres ontvang je de gespecificeerde berekening

Wat is jouw adres?

Veelgestelde vragen

Het maandbedrag dat jullie voorstellen, is lager dan het tarief van Gewoon Energie. + -

Dat kan kloppen. Gewoon Energie kijkt naar het gemiddelde (daadwerkelijke) verbruik van de afgelopen jaren. Dit kan afwijken van het verbruik dat wij in onze berekening gebruiken. Daarnaast hebben wij een eventuele cashback in het termijnbedrag verwerkt terwijl je deze bij Gewoon Energie per 12 maanden krijgt uitgekeerd.  Geen zorgen, je kunt bij Gewoon Energie (in de app of in het portaal) zelf je termijnbedrag aanpassen als jouw specifieke verbruik anders is dan de afgelopen jaren.
 

Waarom moet ik Energie Vanzelf Geregeld afsluiten als ik het jaarcontract bij Gewoon Energie wil? + -

Dit contract is exclusief voor onze klanten ontwikkeld. Voor € 49,- per jaar nemen wij jouw energiecontract onder onze hoede en regelen we de jaarlijkse overstap naar de goedkoopste energieleverancier voor je. Als er geen vaste contracten zijn, creëren we ze zelf. In dit geval hebben we na marktverkenning en verschillende onderhandelingsrondes een deal gesloten met Gewoon Energie. Door met abonnementsvormen te werken, garanderen we onze onafhankelijkheid en kunnen we het onderste uit de kan halen voor onze klanten. 

 

Welke bedragen betaal je voor het jaarcontract? + -

Stroom enkeltarief kost € 0,46950 per kWh. Stroom dubbeltarief kost je € 0,50044 per kWh (normaal) en € 0,45233 per kWh (dal). Voor een kuub gas betaal je € 1,54473. Deze tarieven hanteert Gewoon Energie gedurende een jaar (update 1 maart 2023. red).*

Dit aanbod is beperkt en de kans bestaat dat de tarieven kunnen veranderen. Mocht dat zo zijn, laten we dat weten. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de genoemde tarieven. 

Hoe lang duurt het voordat ik overgezet wordt naar Gewoon Energie? + -

Het duurt een maand voordat je na akkoord wordt overgezet naar Gewoon Energie omdat je met een opzegtermijn van 30 dagen te maken hebt. 

 

Waarom is er nu voor het opstellen van dit jaarcontract gekozen? + -

De verwachting was dat er een rustige periode zou aanbreken waardoor de energietarieven zouden dalen maar dat blijkt niet het geval. Energieleveranciers durven het niet aan om langdurige contracten aan te bieden en kiezen ervoor om vaker tariefwijzigingen door te voeren. Omdat er geen aanbod op de markt is, moeten we het zelf creëren. Een jaarcontract geeft rust en zekerheid. Je weet waar je maandelijks aan toe bent en wordt niet meer verrast door prijsstijgingen waar steeds meer aanbieders van variabele contracten voor kiezen. 

Is Gewoon Energie wel solvabel? + -

Jazeker. Gewoon Energie maakt onderdeel uit van Innova. Dat energiebedrijf kwam minder goed uit de bus in ons  solvabiliteitsonderzoek (jaarcijfers 2019) maar heeft een enorme groei doorgemaakt. Voordat we met Gewoon Energie in zee gingen, hebben we inzage gekregen in de financiën van dit energiebedrijf. Innova Energie maakte in 2021 winst en heeft een positieve solvabiliteit. Door de economische groei die Innova laat zien, hebben we alle vertrouwen in deze onderneming. De transparantie van Gewoon Energie heeft ons ervan overtuigd dat dit een betrouwbare partner is. Als wij er geen vertrouwen in hadden, gingen we niet met deze partij in zee.

 

Ik heb Energie Vanzelf Geregeld. Wat moet ik doen? + -

Niets. Je ontvangt van ons een mail met de switchdatum - of hebt deze al ontvangen - en als je akkoord gaat met ons aanbod hoef jij niets te doen. 

Waarom is er gekozen voor Gewoon Energie? + -

We hebben verschillende partijen gesproken en voorstellen ontvangen, maar Gewoon Energie kwam met het beste aanbod. 

Ik heb Energie Vanzelf Geregeld maar ben nog niet overgezet naar het jaarcontract. Hoe zit dat? + -

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst worden alle klanten benaderd, maar niet tegelijkertijd. We doen dit groepsgewijs. Ben je nog niet aan de beurt geweest, wacht dan nog even af. De switch is afhankelijk van je contracttype, huidige energieleverancier en energieverbruik. We zijn je niet vergeten en doen ons best om je zo snel mogelijk over te zetten!

Nu de energietarieven zo schommelen, is het dan wel verstandig om een jaarcontract af te sluiten? + -

Absoluut. De prijzen kunnen inderdaad zakken maar die kans is erg klein. De verwachting is dat er op korte termijn geen daling plaatsvindt. Budget Energie voerde recentelijk een gigantische tariefwijziging door en de verwachting is dat andere energieleveranciers snel volgen.

 

Hoe zit het eigenlijk als je zonnepanelen hebt? + -

Wanneer je een variabel contract hebt, zetten we je pas volgend jaar over omdat dit gunstiger is met het salderen. Als je een aflopend vast contract hebt, zetten we je direct over naar het jaarcontract van Gewoon Energie. Als je nog niet hebt vermeld dat je zonnepanelen hebt, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten.

Wat zijn de kosten van Gewoon Energie wanneer je zonnepanelen hebt? + -

De tarieven van de teruglevering zijn 100 procent van het kale dal-tarief. Deze informatie is ook terug te vinden in de contractbevestiging.

Voor wie is dit contract bedoeld? + -

Voor iedereen die gebruikmaakt van Energie Vanzelf Geregeld. Mocht je nog geen abonnement op deze dienst hebben, sluit er dan vandaag nog een af. Er is slechts een beperkt aantal contracten beschikbaar dus wees er snel bij. Als dit aanbod op is, gaan we opnieuw op zoek naar gunstige jaarcontracten maar deze kunnen we niet voor dezelfde gunstige prijs aanbieden.

Ik heb geen interesse in dit aanbod. Hoe meld ik mij af? + -

In de mail waarin we de switch aankondigen, zie je onderaan een grote groene button. Als je op die knop klikt, annuleer je de overstap. Als je je niet afmeldt, ontvang je een mail ter bevestiging van de overstap naar Gewoon Energie. Je hebt dan nog veertien dagen bedenktijd. Wil je binnen deze termijn alsnog van de overstap afzien, stuur dan een mailtje naar energiecontract@vastelastenbond.nl.
 

Mijn vraag staat er niet bij. + -

Wanneer je een vraag hebt, kunnen je die uiteraard altijd stellen. We willen je echter vragen om eerst een kijkje op de website te nemen alvorens ons te bellen. Mocht je nog vragen hebben over het jaarcontract beluister dan onze podcast of deze radio-uitzending waar onze directeur Dirk-Jan Wolfert te gast was. Veel vragen worden daarin al beantwoord

Een opdringerig persoon belde mij en deed mij een energieaanbod. Hij gaf aan van de Vastelastenbond te zijn. Klopt dat? + -
Nee! We krijgen doorlopend berichten van klanten die zeggen door de Vastelastenbond gebeld te zijn met een energieaanbod. Deze telefoontjes zijn opdringerig en niet van ons afkomstig. Wij gaan niet zo te werk en we adviseren je dan ook met klem om niet op zulke aanbiedingen in te gaan! De bellers benaderen je met telefoonnummers als 088, 010 en 020. Als er met deze kengetallen gebeld wordt, is het zeker dat je niet met de Vastelastenbond te maken hebt. Wij bellen namelijk altijd vanuit Eindhoven met een 040 nummeVertrouw je een telefoontje niet? Hang dan op en bel ons voor een extra check. 

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.