WOZ waarde check

Altijd het goedkoopste energiecontract
met Energie Vanzelf Geregeld

Altijd het beste aanbod

Laat Energie Vanzelf Geregeld jouw energiezorgen wegnemen en geniet van alle voordelen!  

Waarom zou je je jaarlijks druk maken over het vinden van het beste energiecontract? Met Energie Vanzelf Geregeld wordt het allemaal moeiteloos voor je geregeld. Onze experts speuren de markt af om elk jaar voor jou het voordeligste product te vinden, inclusief de hoogste welkomstkorting. Gemiddeld bespaar je maarliefst € 500 per jaar!  

  • Altijd het goedkoopste energiecontract
  • Geen gedoe, geen zorgen. Wij regelen jaarlijks de overstap
  • Wij onderzoeken financiële gezondheid van energiebedrijven
  • Gratis Energiemeter Sparky bij je overstap (t.w.v. € 29,95) 
  • Volledige ontzorging voor slechts € 59 per jaar!

Energie Vanzelf Geregeld regelt jouw energiezaken. We werken voor jou en zijn volledig onafhankelijk. Voor slechts € 59 per jaar (of € 5,90 per maand) ben je volledig ontzorgd. Bespaar vandaag nog en laat ons het werk voor je doen! 

Wil je meer toch liever meer rust en zekerheid? Kijk dan op: 
Energie Vanzelf Geregeld 3 jaar vast.

UPDATE: Per 20 juni 2024 biedt geen enkele energieleverancier vaste contracten zonder terugleverkosten meer aan voor bezitters van zonnepanelen.

Wil je meer weten over Sparky en overstappenKijk dan op: 
Inzicht en altijd het goedkoopste energiecontract.

Bereken snel je voordeel

Op dit e-mailadres ontvang je de gespecificeerde berekening

Elk jaar een nieuwe leverancier? Is dat niet veel gedoe?

Nee! Daar merk jij niets van, want wij regelen dat achter de schermen voor jou. Je hoeft enkel elk jaar een e-mail van ons te bevestigen en wij doen de rest. Hiermee bespaar je op het tarief (beste tarief op dat moment) én profiteer je elk jaar van  verschillende welkomstbonussen.

Veelgestelde vragen

Wissel ik met de Energie Vanzelf Geregeld elk jaar van energieleverancier? + -

Als je voor Energie Vanzelf Geregeld met de looptijd van een jaar kiest wel! Wanneer je voor 3 jaar vast kiest, zetten we je uiteraard niet jaarlijks over. Voordat je energiecontract afloopt, zetten we je over naar een nieuwe leverancier. De duur van het contract bepaal je zelf.  Wanneer je overgaat naar een variabel tarief, betaal je meer. Deze variabele tarieven zijn namelijk altijd hoger dan de tarieven die je bij een nieuw actiecontract van een andere energieleverancier betaalt. Via onze dienst houden wij in de gaten wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Wij regelen de overstap, zodat je weer verzekerd bent van lage tarieven.

Ik heb zonnepanelen, houden jullie hier rekening mee? + -

Jazeker! We houden hier namelijk rekening mee bij het selecteren van het beste energiecontract. Het is belangrijk dat wij weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je verbruikt. Daar wordt het kiezen van de beste energiedeal voor ons alleen maar leuker van. 

Moet ik zelf contact onderhouden met de leverancier? + -

Het is prima om zelf contact te onderhouden met je energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van de meterstanden. Dit kan je het makkelijkste direct bij jouw energieleverancier doen. Vaak krijgt je ook een persoonlijke pagina.

Er is verder veel veranderd in de AVG wetgeving. En daar houden wij ons aan. Wil je je maandbedrag aanpassen of een betalingsregeling treffen dan dien je dit af te stemmen met de energieleverancier die wij voor jou gekozen hebben.

De gasprijzen zijn laag, terwijl de variabele tarieven omhoog gaan. Hoe kan dat? + -

De gasprijs op de handelsmarkt (TTF) daalde de afgelopen twee maanden tijd ruim 40 procent, maar dat heeft voorlopig geen invloed op de variabele tarieven. Het is een misverstand om te denken dat de dalende gasprijs direct invloed heeft op variabele tarieven. Energieleveranciers kopen energie van tevoren in en doen dat voor een langere periode. De variabele tarieven die voor het eerste kwartaal van 2024 zijn gecommuniceerd, zijn relatief duur ingekocht. Die dure inkoopprijs zien consumenten met een variabel contract de eerste drie maanden van 2024 terug in hun energierekening. Verschillende aangekondigde variabele tarieven voor 2024  komen namelijk boven het prijsplafond uit.

Het duurt zeker tot april volgend jaar voordat mensen met een variabel tarief hun voordeel kunnen doen met de lage gasprijs waar nu sprake van is. Dat heeft te maken met het inkoopbeleid van energieleveranciers. Mochten de energieprijzen in de tussentijd omhoog gaan, dan kan de prijs in april zelfs nog stijgen. De energietarieven lijken nu steeds verder te dalen, maar we moeten niet vergeten dat de tarieven ook weer kunnen stijgen.

Als je direct van de lage gasprijs wil profiteren, kun je beter een energiecontract met vaste tarieven kiezen. In deze contracten worden de lagere inkoopprijzen wel direct meegenomen. Wanneer de inkoopprijzen stijgen, gaan de tarieven voor vaste contracten ook omhoog. Nu zijn de tarieven nog erg laag en profiteren consumenten ook nog van de concurrentie tussen leveranciers. Om zoveel mogelijk klanten voor zich te winnen, strooien energiebedrijven met welkomstbonussen en scherpe tarieven. Dit is het moment om in te stappen en een jaar lang van lage tarieven te profiteren.

Is het verstandig om over te stappen van energieleverancier? + -

Het kan zeker lonen om over te stappen. Energieleveranciers steken veel geld in het werven van nieuwe klanten. Om nieuwe klanten binnen te halen, worden er speciale actietarieven, kortingen en aanbiedingen ingezet. Deze acties zijn er niet voor oude klanten, waardoor hun loyaliteit dus niet wordt beloond. Je profiteert meer door jaarlijks over te stappen. Op die manier hengel je dus telkens al die mooie aanbiedingen en kortingen binnen. 

Wat is het verschil tussen de Vastelastenbond en prijsvergelijkers? + -

De Vastelastenbond is onafhankelijk en regelt jouw energiezaken doorlopend. Een prijsvergelijker maakt afspraken met energieleveranciers en is dus niet onafhankelijk. Neem de verschillende vergelijkers ook goed onder de loep, omdat niet elke prijsvergelijker even voordelig is. Daarnaast houden prijsvergelijkers de looptijd van je contract niet bij, omdat ze niet pro-actief zijn en zul je dus zelf in de gaten moeten houden wanneer je moet overstappen. De dienstverlening van de Vastelastenbond staat altijd in het belang van de klant. De zoektocht naar het beste energiecontract gebeurt zeer grondig, want we kijken verder dan de laagste prijs. We onderzoeken de beste voorwaarden, financiële gezondheid van energieleveranciers en de klantvriendelijkheid van de klantenservice. 

Wat is het verschil tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract? + -

Een vast energiecontract is een overeenkomst waarin vaste tarieven zijn opgesteld. Je weet exact wat je maandelijks betaalt voor je energie. Een variabel energiecontract is marktafhankelijk en kan doorlopend aangepast worden door energieleveranciers. Dat betekent dat je energierekening in principe maandelijks kan veranderen. Een dynamisch contract werkt met de inkooptarieven op de dagmarkt. Dat betekent dat de tarieven per uur kunnen veranderen. Je bepaalt zelf wanneer je energie afneemt. Dat kan voordeel opleveren als je op het juiste moment inkoopt, maar is wel een intensief proces waar je tijd voor moet hebben.

Waarom zou ik nu voor een jaarcontract moeten kiezen? + -

Een vast contract geeft duidelijkheid. Je weet twaalf maanden lang waar je aan toe bent en krijgt niet met tariefwijzigingen te maken. Daarnaast start je 2024 – zonder prijsplafond – goed. Nu zijn de tarieven laag, dus is het verstandig om nu toe te slaan.

Verandert mijn tarief na het einde van het prijsplafond? + -

Wanneer je een variabel tarief hebt, bestaat de kans dat je hogere tarieven krijgt. Het prijsplafond zorgt ervoor dat de tarieven niet boven een bepaald, vastgesteld maximumbedrag komen. Wanneer die regeling verdwijnt, hebben energieleveranciers vrij spel en kunnen de tarieven weer fors stijgen. Als je een vast contract hebt, verandert er niets voor jou.

Waarom zou ik niet voor een dynamisch contract kiezen? + -

Een dynamisch contract kan zeer voordelig zijn als je bereid bent je leven erop in te richten. Op voorhand zie je op welke tijden energie goedkoop is en daar kun je op inspelen. Als je een kantoorbaan hebt of niet thuis werkt, is het lastig om op die tijden te anticiperen. Daarnaast moet je er maar zin in hebben om je energieverbruik aan je contract te passen. Veel mensen hebben hier geen zin in.

Waarom zou ik niet variabel blijven? + -

Variabele contracten zijn aan verandering onderhevig en kunnen maandelijks aangepast worden. Je weet niet waar je aan toe bent en dat zorgt voor onrust.

 

Kan ik als ik geen klant ben ook contact opnemen met jullie? + -

Natuurlijk! Je kunt met al je vragen over energie, verzekeringen en woningverduurzaming bij ons terecht. Onze klantenservice staat je graag te woord.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.

Emailinfo@vastelastenbond.nl Telefoon 040 - 7 200 200