De Directie toezicht energie, oftewel DTe, is de toezichthouder op de energie markt en de energie leveranciers. De DTe is als kamer ondergebracht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en is belast met de uitvoering en het toezicht op de naleving van de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet.

De Directie toezicht energie, oftewel DTe is sinds 2008 verdergegaan onder de naam Energiekamer. Klik op onderstaande informatie over de Energiekamer:

Heeft u een energiegeschil?

Wellicht heeft u op internet gezocht naar de DTe en/of Energiekamer omdat u een geschil heeft met uw energieleverancier heeft, of vragen heeft over de wettelijke rechten en plichten van energieleveranciers, netwerkbeheerders en energieafnemers.

In dat geval – maar ook voor uw overige vragen over alles dat met vaste lasten te maken heeft – richt u zich tot inkoopcollectief én belangenbehartiger sinds 2004, Vereniging de Vastelastenbond.

Meer informatie over energiemarkt

Wilt u ook méér weten over de Nederlandse energiemarkt? Voor meer informatie over de energiemarkt en al haar belanghebbenden klikt u op onderstaande links: