Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Goedkoopste zorgpremie restitutieverzekering 2021

Kies voor OHRA!

Wil je volledige keuzevrijheid, zodat u kunt kiezen voor elke zorgverlener naar eigen keuze. Dan is het verstandig om te kiezen voor een restitutiepolis. DSW, OHRA, PMA, Prolife, UMC, Nationale Nederlanden en Stad Holland bieden de voordeligste restitutiepolissen voor 2021.  

Top 3 goedkoopste resitutiepolis zorgverzekering 2021 | Minimaal eigen risico € 385,- 

DSW

OHRA

Zekur

Pakket

Zorgpolis

Restitutie

Basisverzekering restitutie

Eigen risico

€ 385,-

€ 385,-

€ 385,-

Waardering

★★★★

★★★★

★★★★★

Premie per maand

€ 124,50,-

€ 126,75

€ 126,75

Er zijn dit jaar 22 zorgverzekeraars die een restitutiepolis aanbieden. Restitutie betekent dat  je geen recht heeft op de zorg zelf, maar wel de kosten van zorg en op bemiddeling om die zorg te krijgen volledig vergoedt krijgt. De vrije keus zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding is de zorgverzekering van OHRA. Ze vragen een zorgpremie van € 126,75 voor een restitutiepolis. Bekijk ons premieoverzicht voor een totaal overzicht. 

Waarom u zorgverzekering vergelijken?

De zorgverzekeraar die in 2018 voor u het voordeligste was, is niet automatisch de beste keuze voor 2019. Elk jaar veranderd namelijk niet alleen de prijs, maar ook de dekking en pakketsamenstelling van de zorgverzekeraar. Sommige verzekeraar werken met éénmalige vergoedingen of met totaalbudgetten voor soortgelijke behandelingen. Daarnaast kan ook jouw zorgvraag gedurende een jaar veranderen.

Is vrije keuze, daadwerkelijk vrije keuze?

Let op! Verzekeraars communiceren met ruime keuze en vrije keuze. Kijk goed naar de zorgpolis of het daadwerkelijk een volledig vrijekeus polis is.

Hoe zit het met de vergoedingen? 

Ook bij een restitutieverzekering gelden en bepaalde polisvoorwaarden. Een veel voorkomende voorwaarde is dat zorgverzekeraars zich verschuilen achter het ‘marktconform tarief’. Dat betekent dat er een maximum gesteld is aan het tarief dat je vergoedt krijgt van deze niet gecontracteerde zorgverlener. Het is uitzonderlijk dat een zorgverlener een hoger tarief hanteert, maar het komt wel voor. Het is altijd om dit alvorens de behandelingen bij jouw zorgverlener naar keuze te vragen.

Hoe zit het met het eigen risico?

Het eigen risico is een 'drempel' bedrag diedoor de overheid is vastgesteld. De verzekerde dient dit bedrag eerst zelf te betalen voordat er recht is op vergoeding vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing op de meeste zorgkosten die door de basisverzekering vergoed worden. Hierbij kan je denken aan ziekenhuiszorg, specialistische zorg, geneesmiddelen, ambulancevervoer, paramedische zorg en hulpmiddelen zoals een hoortoestel of krukken. Voor een bezoek aan de huisarts, hulpmiddelen in bruikleen of verloskundige zorg wordt het eigen risico niet aangesproken. Maak je geen zorgkosten, dan betaal je ook geen eigen risico. De teller voor het eigen risico start elk jaar opnieuw. 

Wanneer is het slim om uw eigen risico te verhogen?

Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de maandelijkse zorgpremie. Je hebt de keuze om uw (verplichte) eigen risico van € 385,- , met stapjes van € 100,- per keer, te verhogen naar een maximum van € 885,- . Dat betekent dat je voor 2021 voor € 500,- vrijwillig eigen risico kan kiezen. Dit resulteert bij de meeste zorgverzekeraars in een korting op de zorgpremie. Deze korting kan oplopen tot ongeveer € 25,- per maand. Dat is € 300,- op jaarbasis. Het voordeel is dus een lagere zorgpremie. Het nadeel is dat je meer zelf moet betalen voordat je recht heeft op vergoeding. Het is een rekensom of het slim is om uw vrijwillig eigen risico te verhogen ja of nee. 
 

Wettelijke bedenktijd 14 dagen

Je hebt, wanneer je online een zorgverzekering afsluit een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat je na de aanvraag - binnen 14 dagen- zonder reden van opgave je aanvraag mag annuleren.