Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Subsidie isolatie 2016

Zaterdag 03 september 2016 15:13Margot Boesveld

 

Met subsidie wordt isoleren een stuk aantrekkelijker. Vanaf 15 september 2016 kunt u zo'n twintig procent subsidie krijgen als u minimaal twee soorten isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren. Te denken valt aan isolatie van dak, gevel, vloer, bodem of spouwmuur, of het aanbrengen van HR+ glas.

20 procent van isolatiekosten

Circa twintig procent van de isolatie, gedaan door een 'kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf', wordt met de subsidie vergoed. Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 online mogelijk via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voorwaarde is dat de eigenaar van het huis er zelf in woont. Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is een investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar. 

Met dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dubbel glas bespaart u veel energie. Dat is goed voor het klimaat, geeft meer comfort in huis en verlaagt uw energierekening. Met subsidies en andere regelingen worden de kosten lager en de investering dus aantrekkelijker. 

VvE's

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen ook subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Energiebesparende maatregelen huurwoningen

Ook voor huurders kan het aantrekkelijk zijn om geld te investeren in de woning als de energierekening daardoor omlaag gaat. Maak wel goede afspraken met de verhuurder over de veranderingen. Ook voor verhuurders is er een subsidie beschikbaar. De rijksoverheid stelt 400 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verhuurders om huurwoningen energiezuiniger te maken. De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) loopt van 1 juli 2014 tot eind 2017 en kan alleen gebruikt worden voor woningen in de gereguleerde huursector (kale huurprijs maximaal 699,48 euro; prijspeil 2014). Meer informatie over de regeling kunt u lezen op www.rvo.nl. 

Aanvullende energiebesparingen en extra bonus

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie kan ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor VvE's  geldt die bonus per appartement.

Lening

Het is ook mogelijk om een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n lening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Campagne vanaf oktober

Medio oktober start het Rijk een driejarige campagne over energiebesparing. De campagne richt zich op huiseigenaren die wel energiebesparende plannen hebben, maar die nog niet hebben uitgevoerd. Een campagnesite bundelt informatie over energiebesparing en biedt in een aantal stappen een overzicht van de mogelijkheden op maat aan. 

Relevante pagina's

Subsidie aanvragen, hoe werkt dat?

Veelgestelde vragen isolatie

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over