Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Glasvezel is één van de nieuwste manieren om supersnel internet, televisie en radio te ontvangen. Doordat informatie letterlijk met de snelheid van het licht wordt verzonden over het glasvezel netwerk is dit verreweg de snelste manier van data versturen en ontvangen.

Hoe werkt glasvezel internet?

Het glasvezel netwerk bestaat uit kabels met microscopisch dunne glasvezels, waardoor middels laserlicht signalen worden verstuurd. Lichtsignalen worden met een soort morsecode via het glasvezel netwerk verzonden van en naar uw aansluitpunt.

Glasvezel is goedkoper dan de traditionele koperen kabels waarmee communicatietechniek tot stand kwam. Glasvezel wordt steeds vaker gebruikt; het is goedkoop om aan te leggen, goedkoop te produceren én ongevoelig voor elektromagnetische stroring.

Wat zijn de voor- en nadelen van glasvezel internet?

Voordelen

  • De snelst mogelijke internet verbinding die momenteel beschikbaar is.
  • De download snelheid bij glasvezel is gelijk aan de upload snelheid. Dat is met name interessant voor mensen die vaak grote bestanden delen via internet, en/of graag online games spelen.
  • De snelheid van glasvezel is niet sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale, zoals bij ADSL wel het geval is.
  • U heeft ruime keuze aan aanbieders en aanbiedingen.

Nadelen

Relatief hoge abonnementskosten, vergeleken met ADSL en kabel internet. Glasvezel biedt qua snelheid veel extra’s, maar dat kost ook extra geld. Ook als u gebruik maakt van een aantrekkelijke kortingsactie moet u er dus rekening mee houden

Ook de extra opties bij glasvezel abonnementen zijn vaak duurder dan vergelijkbare opties bij een ADSL- of kabelabonnement.

Binnenshuis dient nieuwe bekabeling te worden gelegd. Het signaal voor glasvezel kan namelijk niet via de traditionele COAX-kabel of WiFi worden verzonden.

Het glasvezel netwerk is nog niet in heel Nederland klaar, en wordt stapsgewijs uitgerold. Glasvezel is dus nog niet overal beschikbaar.

Veel glasvezel providers zijn nieuwe ‘spelers’ op de markt. Zodoende is de administratie, service en klachtafhandeling bij veel van deze bedrijven ondermaats. Vooral als men op deze punten vergelijkt met traditionele aanbieders die al jaren opereren op de markt.

Is glasvezel internet geschikt voor u?

Als u een zeer fanatiek internet gebruiker bent dan is glasvezel aan te raden. Dus wanneer u bijvoorbeeld veel films download en upload, regelmatig live t.v. streamt en dagelijks online multiplayer games speelt, dan is glasvezel internet de beste optie voor u.

Glasvezel is relatief duur - want kent zeer hoge snelheden - en is dus voor de lage tot gemiddelde internet gebruikers niet interessant. Deze gebruikers hebben meer dan genoeg aan een ADSL dan wel Kabel internetverbinding.

Wat zijn de mogelijkheden van glasvezel internet?

Een glasvezel internet abonnement kan bestaan uit de volgende diensten of combinaties daarvan:

  • Internet
  • Internet + bellen
  • Internet + televisie
  • Internet + bellen  + televisie: 3-in-1.

Aanbieders van glasvezel internet
Dit zijn de aanbieders van Glasvezel internet, of wel Glasvezel providers in Nederland:

Stap over op glasvezel internet via de Vastelastenbond
Wilt u overstappen naar een glasvezel internet provider via de Vastelastenbond? Dat kan! Bekijk de glasvezel aanbieders in uw regio via de Vastelastenbond glasvezel vergelijker en kies uw abonnement.

De Vastelastenbond helpt u graag met kiezen. Als u vragen of opmerkingen heeft over het aanbod van Glasvezel providers dan staan wij klaar met het antwoord, of zoeken het graag voor u uit.

Neem contact op met de Vastelastenbond.