Indeling energielabel woningen Energielabel per woningtype 2020-2021 Energielabel berekenen Alles over energielabel > Inmiddels heeft 48% van alle woningen zijn voorzien van...
Lees meerPer 1 januari 2021 stopt de tijdelijke verhoging isolatiesubsidie, worden subsidies samengevoegd en wordt het energielabel duurder.
Wil je investeren in het verduurzamen van je woning? Volgend jaar verandert de subsidie voor isolerende maatregelen. We praten je even bij. Tip: Voorkom dat de subsidiepot al leeg is en wacht niet te lang.
De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) verandert per 1 januari 2021. Tot en met 31 december 2020 krijg je nog 30% van de isolatiekosten vergoed, in 2021 zal dit percentage lager zijn, maar er is nog steeds subsidie. De subsidieregeling geldt alleen voor bestaande woningen; per woning krijg je maximaal €10.000 subsidie. De SEEH valtvanaf 2021 onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).
Wil je nog 30% van het isolatiebedrag vanuit de subsidie regeling gegoed krijgen? Dan moet je alle maatregelen (minimaal twee) vóór 31 december van dit jaar laten uitvoeren én ook voor die tijd de subsidie aanvraag indienen bij de RVO.
De isolatiesubsidie en subsidie voor duurzame energie worden vanaf januari 2021 namelijk samengevoegd. In 2021 gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor isolatie op in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (voor o.a. warmtepompen). Het totale budget wordt ook minder. Nu is er voor de subsidiepotten samen ongeveer 180 miljoen beschikbaar, in 2021 is dat nog maar 100 miljoen. De precieze voorwaarden zijn nog niet bekend. Hou onze website in de gaten.
"Laat je alles voor het einde van het jaar uitvoeren en dien je hem voor 31-12-2020 in, dan ga je mee op de oude regeling. Dit betekent hogere subsidie. Het zijn vaste bedragen per M2, maar dit komt neer op zo’n 30%."
Met deze rekentool kun je de subsidie berekenen. Na 31 december kun je het indienen voor de ISDE regeling. Ook als je al een maatregel dit jaar laat doen en de andere volgend jaar. Hiervoor geldt een wat lagere subsidie, zo’n 20% (ook dit zijn vaste bedragen per M2).
Update september: Mogelijk uitstel van nieuwe energielabel wet. We houden je op de hoogte.
Oudere berichtgeving: De kosten voor een energielabel gaan in 2021 flink omhoog. Volgend jaar kost een energielabel bijna 200 euro. Terwijl dit momenteel (bijna) gratis is. Belangrijkste verandering is dat een energiedeskundige het label straks aan huis gaat bepalen. Je leest er meer over in ons blogbericht: Vraag voor 1 januari 2021 een nieuw energielabel aan.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurd in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Indeling energielabel woningen Energielabel per woningtype 2020-2021 Energielabel berekenen Alles over energielabel > Inmiddels heeft 48% van alle woningen zijn voorzien van...
Lees meerGisteren publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving dat verduurzamen voor huiseigenaren niet altijd rendabel is. Het planbureau kijkt in het rapport naar de financiële haalbaarh...
Lees meerNederland bungelt onderaan EU-ranglijst duurzame energie. Ondanks dat het er naar uit ziet dat we de klimaatdoelen van 2020 niet gaan halen, zijn we op zich goed op weg. Maar in vergelijking me...
Lees meerAls je als huiseigenaar je woning wil verduurzamen, dan kun je aanspraak maken op een subsidie. Er zijn verschillende subsidies in omloop voor particulieren. De ISDE en de SEEH. Stel jezelf eers...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie