Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Methaan is het meest aanwezige bestanddeel van aardgas. De scheikundige term voor methaan is CH4.

Methaan en het broeikaseffect

Methaan komt met ook vrij in de landbouw (opslag van mest), bij afvalstortplaatsen en bij olie- en gaswinning. Methaan draagt hierdoor bij aan het broeikaseffect en de vorming van ozon in de atmosfeer.

Methaan en groene energie

Als de verbranding van methaan wordt gebruikt in een proces om elektriciteit op te wekken is er sprake van groene stroomopwekking. De opwekking van groene stroom draagt bij aan de afname van co² uitstoot, en helpt zo het broeikaseffect tegen te gaan.

U kunt via de Vastelastenbond elektriciteitscontracten kiezen waarbij 100% groene stroom wordt geleverd, waarvan een deel wordt gewonnen door methaan van agrarische meststoffen te gebruiken voor stroomopwekking. Veel consumenten kiezen ervoor om op deze manier hun steentje bij te dragen, en kiezen voor energie die co² neutraal wordt opgewekt. Ook de Vastelastenbond biedt een milieuvriendelijke optie voor 100% groene energie aan voor haar leden, in samenwerking met leverancier Greenchoice.

Doordat wij bovendien collectieve korting aanbieden bij Greenchoice, zijn de contracten net zo voordelig als dat ze milieuvriendelijk zijn!

De Vastelastenbond is een onafhankelijke consumentenorganisatie en zet het belang van de klant voorop. Met Energie. Vanzelf Geregeld. zorg je ervoor dat je altijd het beste contract hebt wat bij jouw situatie en wensen past.