• Service
 • Tarieven
 • Productinformatie
 • Netbeheerderskosten
 • Terug
 • Energiebelasting en heffingskorting

  Energieverbruik is slecht voor het milieu. Fossiele brandstoffen als gas en steenkool raken op als we samen meer energie verbruiken. Bovendien wordt het warmer op aarde, doordat energiecentrales meer gassen uitstoten. Daarom heft de overheid energiebelasting. Zo hoopt zij consumenten en bedrijven te stimuleren om energie te besparen.

  Hoe zuinig u ook bent, u hebt een bepaalde hoeveelheid stroom en gas nodig om te kunnen leven. Voor dit minimale verbruik betaalt u geen energiebelasting. U krijgt daarvoor een korting op je energienota: de zogenoemde heffingskorting.

  Heffingskorting Korting per jaar
  Heffingskorting energiebelasting € 385,53

  Netbeheerder

  De netbeheerder beheert als onafhankelijk nutsbedrijf het transportnetwerk voor energie. Vergelijk het met onze spoorwegen: de NS vervoert de reizigers, maar ProRail is verantwoordelijk voor alle rails, wissels en seinen. De netbeheerder zorgt ervoor dat u altijd stroom en gas geleverd krijgt. Daarvoor betaalt u netbeheerderskosten.

  Netbeheerderskosten

  De hoogte van de netwerkkosten is afhankelijk van de grootte van uw aansluiting en uw lokale netbeheerder. Neem contact op met uw netbeheerder om de exacte kosten op te vragen.

  Bekijk hier wie de netbeheerder in uw regio is

  Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

  Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

  Meer weten over ons?