Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Koopkrachtplaatje werknemer valt tegen

Maandag 03 september 2018 14:49Margot Boesveld
Loonstijging valt tegen

Loonstijging valt tegen

Werkende Nederlanders gaan minder profiteren van de economische groei dan eerder verwacht door het kabinet. Tot die conclusie komen economen van de Rabobank. Ingrijpen is nodig om te zorgen voor een mooie koopkrachtstijging.

Economische groei

De totale Nederlandse economie groeide het afgelopen jaar met 2,9 procent, terwijl de lonen slechts stegen met 1,4 procent. Met een inflatie van 1,3 procent is er dus sprake van een hele kleine stijging. Dit past niet in het beeld van het meer banen en dalende werkloosheid.

De economen spreken van een domper voor werkend Nederland. Een van de redenen die men noemt is de gestegen automatisering en digitalisering. De lonen voor productie – en administratiewerk staan hierdoor onder druk.

Tevens wordt het extra werk steeds vaker verplaatst naar lageloonlanden en komt dus niet ten goede aan Nederlandse werknemers. Ook komen er steeds meer Zuid-Europeanen naar Nederland om hier te werken. Dit maakt de keuze van personeel groter waardoor de salarissen niet stijgen.

Maatregelen

De economen adviseren het kabinet om nu met maatregelen te komen om de nettolonen te laten stijgen. Een verlaging van de belasting op arbeid is hier een voorbeeld van. Werknemers houden meer over en voor werkgevers is een loonsverhoging goedkoper.

De reeds genomen maatregelen door het kabinet voldoen volgens de economen niet. Deze leveren te weinig op om de lonen echt te laten stijgen.

Daarnaast wordt er nog te veel gebruik gemaakt van ZZP’ers en variabele contracten. De economen stellen vast dat mensen met een vast contract een sterkere onderhandelingspositie hebben en dus de lonen sneller stijgen. Inzetten op vast werk is dus hun advies.

Verwachtingen Prinsjesdag

Rutte en zijn kabinet willen dat iedere Nederlander volgend jaar in de portemonnee gaat voelen dat het beter gaat in Nederland. Het Centraal Plan Bureau berekende dat een gemiddeld gezin er 1,3 procent op vooruit gaat, maar dat de stijging voor gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden lager is. Zeven procent van de Nederlanders moet het zelfs met minder doen. In een groeiende economie met stijgende prijzen is dit erg vreemd.

De minister-president wil dan ook de plannen de komende weken nog verbeteren, zodat er een goede begroting voor volgend jaar ligt die ervoor zorgt dat iedere Nederland er volgend jaar op vooruitgaat. De economen zijn duidelijk dat dit zonder goede maatregelen niet gaat gebeuren.

Meer financieel nieuws

Op Prinsjesdag, dinsdag 18 september, is er dus meer financieel nieuws te verwachten. De Vastelastenbond blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en informeert u hierover middels de nieuwsbrief en het blog.

Bron: AD, Rabobank

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Jurriana

Wou wel eens weten als deze heren het met de portemonee van de AOW-ers moeten doen met een klein pensioen wat ze dan zouden zeggen wij worden niet geindexeerd dat kan niet terwijl de pensioenen wel minder worden maar niet meer en dat Brussel waardeloos kost miljarden

Zaterdag 08 september 2018 20:26

Verhoef R

Minister president Rutte schaft de dividend belasting af niet voor behoudt voor werkgelegenheid.Maar voor zijn eigen werk gelegenheid in de toekomst samen met zijn VVD vriendjes na dat zij zijn gestopt in de politiek.Voorzitter van raad van bestuur van een bank of groot bedrijf Welke werkgelegenheid het interesseert Rutte geen Ruk.En maar van de kansel roepen het gaat goed met de economie. Want in ben 63 en werkeloos meer 300 sollicitatie en overal 0 op het rekest.En ik wacht nog steeds op men 1000 euro want iedere werkende Nederlander ooit eens zou krijgen ik wacht al een paar jaar.een van de vele loze beloftes
VVD staat niet meer Vrijheid van Democratie Maar tegenwoordig staat VVD Verloedering van Democratie

Zaterdag 08 september 2018 13:26

pieter brakel van

btw 300 euro medicijnen ook hogere btw. huren met 3% omhoog huurtoeslag niet! eerder minder door de aftopping. energie belasting 150 euro. plus allerlei lasten verhogingen als gemeente.waterschap en uiteraard de inflatie die alles duurder maakt. even rekenen leert dat ouderen met alleen AOW er 50 euro per maand bij moeten krijgen omdat zij niets hebben aan hogere algemene en ouderen korting!!

Donderdag 06 september 2018 18:57

Verhoef

Ondanks de groeiende economie wil de overheid steeds meer aan belastingen innen. Zij hebben minder ww te betalen doordat er minder werklozen zijn, minder hypotheek rente omdat de rente zo laag is. Wel gaat de WOZ omhoog, willen zij de dividendbelasting eraf voor bedrijven die al veel verdienen, omdat de bedrijven anders weg gaan volgens Rutte. Bij onderzoek blijkt dat het niet zo’n vaart loopt. Ik denk dat Rutte er zelf belang bij heeft als de dividendbelasting eraf gaat. Dus belangenverstrengeling.

Donderdag 06 september 2018 17:52

Manoëla

Ja dit was te voorzien, Rutte roept wel vaker wat. En dan blijkt het weer niet te kloppen,
Als je uitrekend dat de huur, gas,licht duurder word en elk jaar wat is dan 1,3%,
Blij maken met belasting verlaging, zal wel weer bijna niets uitmaken.
Manoëla
Donderdag 06 september 2018 11:11

A. E. Goossensd

De belofte dat we de economische groei in onze portemonnee zouden merken voor 2018 bleek een loze belofte te zijn.
Nu belooft het kabinet hetzelfde voor 2019.
Welke Nederlander met gezond verstand gelooft daar nog in? Ik niet.
Als gepensioneerde staan we al jaren op de nullijn en van indexeren komt maar niets terecht terwijl er 1500 miljard euro in de pensioenkassen zit en de huidige pensioenen alleen door de premies kunnen worden uitbetaald.
Dit is een asociaal kabinet waar we snel vanaf moeten met Mark Rutte voorop als pinokkio met de lange neus.

Donderdag 06 september 2018 10:16

Leon

Onbegonnen werk ze doen toch we wat ze willen en dat is de rijke rijker maken en de mindere volgend hun nog minder dus ja nutteloos in mij ogen

Donderdag 06 september 2018 09:03

jovo

Als ik constateer dat in de supermarkten de prijzen stijgen waar je bij staat, de verzekeringen, gas,water,elektriciteit, huren, allerlei belastingen als bijv.BTW, bankkosten, rente op sparen omlaag (sparen?) brandstoffen enz enz flink stijgen dan mogen ze mij voor rekenen hoe men aan 1,3% inflatie komt. Ik heb wel zwart op wit dat mijn inkomen amper omhoog gaat, in Juni zelfs 2 keiharde Euro.s (dus 0,3%) Een geluk voor mij dat ik loopafstand van de Duitse grens (winkelcentrum) woon. Massaal worden we hier voor de gek gehouden met deze berichten.

Donderdag 06 september 2018 08:57

Bobbij

De vastenlastenbond heeft wel heel veel vertrouwen in de werkgevers. Stel dat bij de verlaging van de belasting op arbeid inderdaad de lonen zullen stijgen, dan heeft u wel heel veel vertrouwen in onze werkgevers. Ik geef u op een briefje dat dat niet zal gebeuren. De werkgevers klappen in de handen en zien hun winsten voor de beleggers stijgen. Dus er zal niets gaan gebeuren met de belasting verlaging op arbeid. Wordt eens
Wakker a.u.b. Ik ze u op 18 september a.s.

Donderdag 06 september 2018 08:37

Leo Everaerts

Het kabinet heeft zoals vaak gelogen over de lonen en datgene wat de werkenden te besteden hebben.
Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank daardoor.
Ook zijn ze de beste in het verspreiden van nepnieuws, dat we allen 87 en ouder worden terwijl onderzoekers het tegendeel kunnen bewijzen.
En dan het paradepaardje van de VVD de dividendbelasting voor diegene die al bulken van het geld terwijl vele arme gezinnen hiermee geholpen zouden kunnen worden, schandalig.

Donderdag 06 september 2018 08:20

M. Deinum

Het zou fijn zijn wanneer het kabinet ook de mensen met een lichte beperking gaan belichten.
Zij moeten onder de hoede van een jobcoach iedere keer, wanneer ze ergens geen contract verlenging of helemaal geen contract krijgen, steeds weer een snuffelstage periode doorlopen van maar liefst 12 weken, zodat het UWV de loonwaarde meting kan doen......dit is toch van de zotte!? Al die tijd hebben ze geen inkomen. Onze zoon zit hier nu middenin....het is afschuwlijk hoe deze mensen die het zo nodig hebben een plekje in de maatschappij te krijgen, steeds weer worden geconfronteerd met het feit dat ze minder zijn. Hoe discriminerend zijn de regels hier zo lanzamerhand in Nederland? En na een jaarcontract recht op 2 maanden WW welke bij een vaag bedrijf moesten worden doorgebracht....hij WW de werkgever een goedkope klusjes kracht....

Donderdag 06 september 2018 08:09

Reiger

Leuk dat Rabobank dit zegt, het stomme is dat ze er zelf net als deze regering het hards aan mee werken. Want personeel zo min mogelijk betalen en dan roepen dat het minder is dat ze verwachten.
De regering doet het anders om je krijg er wat bij en minder belasting alleen jatten we het vijf dubbele terug. via andere verhogingen met belasting verhoging.

Donderdag 06 september 2018 07:52

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Stijgende economie Nederland augustus 2018

Nederlandse economie groeit verder

Woensdag 15 augustus 2018 11:48

De Nederlandse economie blijft groeien. De stijging is in het tweede kwartaal 0,7% hoger dan in het eerste kwartaal. De stijging is te danken aan de groeiende buitenlandse handel en hogere investering...

Lees meer
koopwoningen blijven stijgen

Prijzen koopwoningen blijven stijgen

Dinsdag 14 augustus 2018 11:57

De prijzen van koopwoningen blijven nog altijd stijgen. In juni 2018 zaten de prijzen op het hoogste niveau ooit. De stijging is met 8,9% ten opzichte van een jaar eerder fors te noemen. In 2008 wa...

Lees meer
Prijsstijging consumentengoederen juli 2018

Grote stijging consumentenprijzen in juli 2018

Woensdag 08 augustus 2018 12:58

Goederen en diensten zijn de afgelopen maand hard gestegen in prijs. De consumentenprijzen stegen met 2,1 procent aldus het CBS. Vooral verzekeringen en energie hebben een grote invloed op de stijging...

Lees meer
kosten airco

Hittegolf 2018: extra kosten voor stroom en water

Vrijdag 27 juli 2018 11:36

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf. De warmte houdt al weken aan en bereikte gister het (voorlopige) hoogtepunt. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden was het in heel Nederland tropisch wa...

Lees meer