Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Kabinet werkt aan noodfonds voor energiecrisis

Dinsdag 13 september 2022 12:47Frank van de Ven
Er komt een noodfonds om het afsluiten van energie te voorkomen.

Er komt een noodfonds om het afsluiten van energie te voorkomen.

Het kabinet werkt aan een noodfonds om energieafsluitingen te voorkomen en sneller energietoeslagen uit te kunnen keren. De kosten van dit steunpakket - dat dit jaar ingaat - bedragen 150 miljoen euro. Volgens bronnen worden deze plannen op zijn vroegst komende vrijdag gepresenteerd.

Bronnen van RTL Nieuws stellen dat er onderhandelingen plaatsvinden tussen betrokken ministeries en de energiesector. Er ligt een plan op tafel  om via gemeenten de ergste effecten te dempen. Een optie is om de energietoeslag van 1.300 euro in 2023 nog dit jaar uit te keren.

Het kabinet gaf tot voor kort aan dit jaar weinig te kunnen doen om de energiecrisis te stoppen. Suggesties om via de gemeenten een hogere energietoeslag uit te delen, werden nog niet zo lang geleden nog als onuitvoerbaar bestempeld.


Noodfonds moet afsluiting voorkomen

Een noodfonds moet het afsluiten van energie voorkomen. Ook wordt aan energiebedrijven gevraagd om mensen die hun rekening niet meer kunnen betalen te helpen. Gesprekken met grote spelers worden al gevoerd. Kleinere energiebedrijven staan hier echter niet om te springen.

Wanneer iemand in de schuldhulpverlening zit, is het verboden om deze persoon af te sluiten. Het kabinet verkent de mogelijkheid om mensen in een eerder stadium al te beschermen. Mocht iemand de rekening niet kunnen betalen, zou een beroep op het noodfonds gedaan kunnen worden.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De verwachte tariefstijging van netbeheerder TenneT heeft te maken met de gestegen inkoopkosten voor energie.

Tennet vraagt meer voor stroomstransport: consumenten en mkb’ers betalen meer

Maandag 12 september 2022 07:57

‌ Netbeheerder TenneT voert per 2023 een tariefwijziging door waardoor de transporttarieven voor energie stijgen. Huishoudens betalen vanaf volgend jaar vijftien euro meer en kleine mkb-bedr...

Lees meer
Budget Thuis heeft klanten onjuist geïnformeerd bij de telefonische verkoop van energiecontracten stelt ACM.

ACM legt Budget Thuis boete van 1,8 miljoen euro op

Donderdag 08 september 2022 15:27

‌ Energieleverancier Budget Thuis is door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboet wegens misleiding. Het bedrijf zou klanten onjuist hebben geïnformeerd bij de telefonische...

Lees meer
Energiebedrijven hebben een clausule ingebouwd waardoor ze vaker dan twee keer per jaar prijsverhogingen kunnen doorvoeren. Deze clausule wordt steeds vaker gebruikt.

PERSBERICHT: Stoppen slaan door: energiebedrijven voeren aantal tariefwijzigingen fors op

Donderdag 08 september 2022 07:53

‌ Bijna alle energieleveranciers verhogen hun variabele energietarieven vaker dan voor de energiecrisis het geval was. Van de veertien energiebedrijven die de Vastelastenbond onderzocht, voeren ...

Lees meer
Steeds meer energiebedrijven passen hun variabele tarieven vaker dan twee keer per jaar aan. Blijf jouw maandbedrag goed controleren om een hoge eindafrekening te voorkomen.

Voorkom hoge eindafrekening energierekening met handig stappenplan

Dinsdag 06 september 2022 15:23

Als je een variabel contract hebt, is het verstandig om je maandbedrag goed in de gaten te houden en zo nodig bij te stellen om een naheffing te voorkomen. Omdat steeds meer energiebedrijven hun tar...

Lees meer