Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gratis slimme energiemeter voor alle klanten die hun energiecontract via de Vastelastenbond afsluiten

Maandag 26 februari 2024 09:17Frank van de Ven
De Energievergelijker is de nieuwste dienst van de Vastelastenbond. Deze prijsvergelijker selecteert op basis van verbruik het meest voordelige energiecontract. Bij de selectieprocedure zijn alleen financieel gezonde energiebedrijven meegen

De Energievergelijker is de nieuwste dienst van de Vastelastenbond. Deze prijsvergelijker selecteert op basis van verbruik het meest voordelige energiecontract. Bij de selectieprocedure zijn alleen financieel gezonde energiebedrijven meegen

Alle klanten die een energiecontract via de Vastelastenbond afsloten, krijgen een gratis Sparky. Met deze dongle heb je altijd realtime-inzicht in je energieverbruik. Zo houd je grip op jouw verbruik en kun je jouw gedrag aanpassen als je uit de pas loopt. Zo voorkom je een onbetaalbare energierekening. Niet alleen gebruikers van de betaalde service Energie Vanzelf Geregeld hebben recht op Sparky, want ook mensen die van onze gratis Energievergelijker gebruikmaken krijgen deze dongle!

De Energievergelijker is de nieuwste dienst van de Vastelastenbond. Deze prijsvergelijker selecteert op basis van verbruik het meest voordelige energiecontract. Bij de selectieprocedure zijn alleen financieel gezonde energiebedrijven meegenomen. Daarmee onderscheidt deze prijsvergelijkingssites zich van de concurrentie. Ook de gratis dongle is een mooi extraatje.

Na het invullen van de gegevens, ontvang je een overzicht van de meest voordelige energieleveranciers. De volgende stap is het afsluiten van het contract van je keuze. Overstappen is gratis, maar je moet wel de einddatum van jouw energiecontract goed in de gaten houden en tijdig overstappen. Anders betaal je (net als bestaande klanten) veel te veel voor je energierekening.


Extra service

In deze drukke maatschappij is het lastig om bij te houden wanneer welke abonnementen of diensten aflopen. Dat geldt ook voor je energierekening. Het is niet voor niets dat veel mensen puur uit gemak, maar bij hun huidige leverancier blijven hangen. Energiebedrijven zijn daar maar wat blij mee, want deze ‘slapers’ leveren hen veel geld op. Bestaande klanten betalen namelijk meer geld voor hun energierekening dan nieuwe klanten die met goedkope contracten met mooie welkomstbonussen worden binnengehaald.

Om te voorkomen dat je vergeet over te stappen, kun je de hulp van de experts van de Vastelastenbond inschakelen. Zij houden de energiemarkt en de einddatum van jouw energiecontract in de gaten en zorgen ervoor dat je op het juiste moment naar de juiste energieleverancier overstapt. Daardoor ben je altijd verzekerd van de laagste energierekening zonder dat het jou moeite of tijd kost. Deze dienst kost 59 euro per jaar en levert een gemiddelde besparing van 500 euro per jaar op. Je krijgt ook Sparky gratis!


Sparky aanvragen

Als je een gratis Sparky wilt aanvragen, kan dat eenvoudig via deze website. Vul je gegevens in en geef aan welke slimme meter je hebt. Als je dat aangeeft, weten we welk type dongle we naar je toe moeten sturen. Plug Sparky na ontvangst zo snel mogelijk in je slimme meter in en begin direct met besparen. Je weet voortaan precies wat je exacte energieverbruik is.

Het voordeel van Sparky is dat deze je verbruiksdata netjes bewaart na elke overstap. Als je van energieleverancier verandert, verlies je vaak alle zorgvuldig opgebouwde data, maar dat behoort dankzij Sparky tot het verleden! Jouw data is van jou en blijft dus jouw eigendom. Profiteer vandaag nog van deze oplossing en vraag je gratis dongle aan!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Onderzoek van toezichthouder Autoriteit Consument & Consument (ACM) geeft aan dat het merendeel van de consumenten ervoor kiest om over te stappen na stimulatie van een energieleverancier.

Persbericht: Alleen overstappen van energieleverancier via prijsvergelijker levert voordeel op

Dinsdag 05 maart 2024 04:13

‌ ‌Driekwart van de consumenten die overstapt van energieleverancier kiest niet voor het voordeligste contract en betaalt onnodig veel. Het merendeel van de overstappers doet dit via ee...

Lees meer
Consumenten die via een actiecontract bij een energiebedrijf binnenkwamen en na afloop van dat contract niet in actie komen, gaan over op een duurder variabel contract.  Hun loyaliteit wordt niet beloond. Sterker nog: deze ‘slapers’ betalen

Persbericht: Energieleveranciers belonen trouwe klanten met hogere tarieven

Dinsdag 27 februari 2024 06:10

‌Mensen die uit loyaliteit bij een energieleverancier blijven zitten in de hoop daarvoor beloond te worden, komen van een koude kermis thuis. Consumenten die via een actiecontract bij een energ...

Lees meer
Apps houden bij wat het energieverbruik is van een consument. Deze data geeft inzicht in het (stook)gedrag en kan helpen bij het inperken van de hoogte van de energierekening. Bij een overstap 'verdwijnt' deze data vaak.

Persbericht: Data energieverbruik niet exclusief voorbehouden voor energieleverancier

Dinsdag 20 februari 2024 06:52

‌ ‌Het merendeel van alle energieleveranciers biedt apps aan waarmee consumenten hun verbruik kunnen inzien, maar die data gaat bij elke overstap verloren. Die informatie is echter van onsc...

Lees meer
Vorig jaar verliepen de aanvragen bij het noodfonds stroef, omdat de aanvraagprocedure voor veel mensen te ingewikkeld was.

Energienoodfonds voor lage inkomens heropend

Maandag 22 januari 2024 13:47

‌Huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen kunnen sinds maandag 22 januari weer terecht bij het tijdelijk Noodfonds Energie. Dat fonds betaalt dan gedurende zes maanden een g...

Lees meer