Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Zo keert jouw energieleverancier de compensatie van 380 euro uit

Vrijdag 28 oktober 2022 12:31Frank van de Ven
Alle kleinverbruikers ontvangen in november en december een energiecompensatie van in totaal 380 euro van de overheid.

Alle kleinverbruikers ontvangen in november en december een energiecompensatie van in totaal 380 euro van de overheid.

Alle kleinverbruikers ontvangen van de overheid in november en december een energiecompensatie van in totaal 380 euro. Dit bedrag wordt uitgekeerd via je energieleverancier maar dat gebeurt niet op een uniforme manier. In dit blog lees je hoe jouw energiebedrijf het bedrag overmaakt. Dat kan in één keer zijn of in twee etappes.  

Voor de maanden november en december van dit jaar ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van 190 euro per maand. Deze compensatie is voor alle kleinverbruikers gelijk en wordt via de energieleveranciers verrekend. In dit overzicht dat RTL Nieuws maakte, kom je te weten wanneer jij de compensatie kunt verwachten en hoe dit bedrag wordt overgemaakt. Zo kiezen sommige energiebedrijven ervoor om de 380 euro met openstaande bedragen te verrekenen terwijl andere partijen het bedrag 'los' aan je overmaken. In dit overzicht zie je hoe jouw energieleverancier ter werk gaat. 
 

Essent

Dit bedrijf verrekent de 190 euro met je termijnbedrag en andere bedragen die nog openstaan. Naar verwachting gebeurt dit rond 15 november en 15 december. 
 

Eneco

Klanten van Eneco ontvangen halverwege november en december 190 euro op hun rekening. Het totaalbedrag van 380 euro wordt niet verrekend met je maandbedragen.
 

Oxxio

Oxxio maakt twee keer 190 euro over en houdt zich niet bezig met verrekeningen met maandbedragen.
 

Vattenfall

Ben je op 1 november klant van Vattenfall, dan ontvang je in november 190 euro. Ben je op 1 december ook klant, dan ontvang je half december nog eens 190 euro. Deze bedragen worden verrekend met openstaande rekeningen. Als je geen openstaande rekeningen hebt, ontvang je twee keer 190 euro.
 

Greenchoice

Greenchoice verrekent het bedrag met je voorschot. Wanneer het termijnbedrag dat je betaalt lager is dan 190 euro, wordt het resterende bedrag in november en december op je rekening gestort.
 

Engie

Engie zegt de 190 euro los te storten op de betaalrekeningen van klanten. In de vierde week van november en december wordt 190 euro overgemaakt op je rekening of verrekend met openstaande bedragen.
 

Budget Energie en NLE

Budget Energie en NLE maken tweemaal 190 euro over op de rekeningen van klanten. De eerste vergoeding wordt op 15 november uitgekeerd en de tweede vergoeding volgt op uiterlijk 15 december.
 

Innova

Innova verrekent niets met maandbedragen en stort tweemaal 190 euro op je betaalrekening. 
 

HEM

Energiebedrijf HEM haalt de deadline voor november niet. Deze partij kiest ervoor om in december in één keer 380 euro over te maken naar hun klanten.
 

Vandebron

Vandebron verrekent de compensatie met het maandbedrag. Is je maandbedrag lager dan 190 euro dan ontvang je het resterende bedrag van de compensatie op je rekening.
 

United Consumers

United Consumers kiest ook voor een verrekening zoals Vandebron doet. Er wordt dus 190 euro minder in rekening gebracht. Is je maandbedrag lager dan 190 euro dan ontvang je het resterende bedrag op je rekening.
 

Energiedirect

Energiedirect verrekent 190 euro met je termijnbedrag en andere bedragen die nog open staan. Deze verrekeningen gaan van kracht op 15 november en 15 december. Is je termijnbedrag lager dan die 190 euro? Dan krijg je het resterende bedrag aan het eind van de maand teruggestort.

Delta

Delta betaalt het bedrag van 190 euro over november uiterlijk eind die maand uit. De uitbetaling van de 190 euro in december gebeurt uiterlijk eind december. Deze partij kiest ervoor niets te verrekenen en de bedragen ‘los’ uit te keren.
 

Hallo Stroom

Hallo Stroom heeft nog geen definitieve regeling gekozen. “Wat het beste moment van compenseren is, zijn wij op dit moment aan het uitwerken. We zullen er naar streven het mogelijk te maken de 190 euro in de maand te verrekenen met de klant", laat een woordvoerder weten.
 

Pure Energie

De 190 euro wordt door Pure Energie met het termijnbedrag van de klant verrekend. Mocht dat bedrag lager zijn dan 190 euro storten zij het verschil terug. Automatische incasso's zijn de 25ste van de maand. Voor klanten die per factuur betalen, hangt het moment van verrekening af van de datum dat zij de factuur ontvangen.
 

Mega

Mega verrekent het bedrag met het voorschot. Als je geld overhoudt, maakt Mega het verschil aan je over.
 

Shell

Ook bij Shell zijn verrekeningen met het maandbedrag aan de orde van de dag. Als je voorschot lager is dan het compensatiebedrag van 190 euro, krijg je het resterende bedrag op je rekening gestort.
 

Powerpeers

Powerpeers verrekent de 190 euro met de eerstkomende factuur. Dit kan je termijnbedrag zijn of een jaar- of eindafrekening. Als er nog andere bedragen openstaan, verrekenen zij het daarmee (met uitzondering van een betalingsregeling).
 

Coolblue Energie

De 190 euro wordt verrekend met het termijnbedrag bij Coolblue Energie. Wanneer je termijnbedrag onder de 190 euro blijft, krijg je eind november en eind december je geld teruggestort.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De nieuwe, tijdelijke regelgeving stelt dat energiemaatschappijen in plaats van één nu drie betalingsherinneringen moeten versturen mocht er geen geld zijn overgemaakt.

Nieuwe regelgeving moet afsluiting energieleverancier voorkomen

Donderdag 27 oktober 2022 08:55

‌ Energieminister Rob Jetten heeft nieuwe regels laten opstellen, zodat huishoudens met betalingsproblemen niet afgesloten worden door hun energieleverancier. Zo moet voorkomen worden dat ru...

Lees meer
De kantonrechter in Amsterdam stelt dat een nieuwe energieleverancier bij overname de voorwaarden uit het oude contract moet volgen en niet ineens een prijsverhoging mag doorvoeren.

Kantonrechter: tariefverhoging bij overname klanten failliet energiebedrijf verboden

Woensdag 26 oktober 2022 10:16

‌ Klanten van een failliet energiebedrijf mogen bij een overname door een andere aanbieder niet ineens geconfronteerd worden met een veel duurder energiecontract. De nieuwe leverancier moet ...

Lees meer
Door de 50-graden-test uit te voeren, krijg je snel duidelijkheid of een warmtepomp voor jouw woning geschikt is.

Ontdek of een warmtepomp zin heeft met de 50-graden-test

Dinsdag 25 oktober 2022 15:00

‌ Met de hoge energierekening in het achterhoofd denken steeds meer mensen na over een warmtepomp. Zo'n systeem is echter niet voor elke woning geschikt. Gelukkig kun je gemakkelijk ze...

Lees meer
Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) hoopt door de overstapboete te verhogen het voor energieleveranciers weer aantrekkelijk te maken om meerjarige contracten aan te bieden.

Opzegvergoeding overstap energiecontract volgend jaar fors duurder

Dinsdag 25 oktober 2022 09:33

Vanaf 1 januari wordt de overstap naar een goedkopere energieleverancier - waardoor een lopend contract opengebroken moet worden - een stuk duurder. Toezichthouder Autoriteit Consument en M...

Lees meer