Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Monsterlijk hoge rekeningen!

Dinsdag 31 oktober 2023 15:27Frank van de Ven
Het regelen van je vaste lasten is voor veel mensen een monsterlijk karwei waarvoor je echt even moet zitten. In onze geestige reclamecampagne leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt voor jouw maandlasten.

Het regelen van je vaste lasten is voor veel mensen een monsterlijk karwei waarvoor je echt even moet zitten. In onze geestige reclamecampagne leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt voor jouw maandlasten.

Het is Halloween, dus draait het om spoken, geesten, griezels en monsters! Jij wordt vast net als miljoenen Nederlanders ook wel eens geteisterd door een plaaggeest die je wijst op dat ene vervelende taakje dat je nog moet doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het regelen van je verzekeringen en energiecontract. Je weet dat het moet en dat het je geld kan opleveren, maar toch doe je het niet. Vaak wordt dat nare stemmetje vakkundig weggestopt en vergeten, waardoor je onnodig hoge maandlasten betaalt. De Vastelastenbond wil Nederlanders bewustzijn bijbrengen en hen aansporen om de strijd met hun plaaggeest aan te gaan!
 

Nederlandse huishoudens te veel kwijt aan hun vaste lasten. Eigen schuld?

Uit onderzoek van de Vastelastenbond blijkt dat een schrikbarend deel van de Nederlandse huishoudens consequent onvoldoende tijd besteedt aan het controleren van hun vaste lasten. Het resultaat is dat veel huishoudens te veel betalen voor zaken als energie en verzekeringen. De vaste lasten regelen, is voor veel mensen een uitdaging wat zorgt voor uit- en afstelgedrag. Dit leidt tot situaties waarin consumenten ongewild overgaan naar duurdere energiecontracten of te hoge verzekeringspremies betalen.
 

Conceptontwikkeling: het ‘VasteLastenMonster’

Het is algemeen bekend dat huishoudens hun vaste lasten periodiek zouden moeten evalueren, maar veel mensen handelen hier niet naar. Deze inactiviteit kan worden toegeschreven aan uitstelgedrag, wat in onze reclamecampagne wordt gepersonifieerd door het 'VasteLastenMonster'. Dit creatieve concept visualiseert de neiging van consumenten om afleiding boven verantwoordelijkheid te plaatsen.
 


Partnerschap met Megawatt

Om een duidelijke en effectieve boodschap over te brengen, zochten we de samenwerking met het gerenommeerde marketingbureau Megawatt uit Eindhoven. Na diepgaand onderzoek naar de behoeften en doelstellingen van de Vastelastenbond heeft Megawatt een innovatief campagneconcept ontwikkeld. In dit concept staat het 'VasteLastenMonster' centraal dat de inactiviteit van Nederlandse huishoudens uitbeeldt.
 

Van concept tot campagne: zes herkenbare situaties

Onder leiding van Megawatt zijn er zes videoadvertenties geproduceerd die de invloed van het 'Vastelastenmonster' in dagelijkse situaties illustreren. Zo verstoort het monster een koppel dat hun verzekeringsdocumenten doorneemt door de afstandsbediening te bedienen. In een andere scene verhindert het VasteLastenMonster een moment om de vaste lasten te controleren door het stel af te leiden met Netflix.

Deze video's moeten niet alleen een gevoel van herkenning creëren, maar ook tot het aanzetten tot actief beheer van vaste lasten. Onze boodschap is helder: De Vastelastenbond staat klaar om te helpen en de vaste lasten over te nemen. Deze video's worden strategisch verspreid via sociale mediakanalen voor maximale zichtbaarheid.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Houd vijf factoren in het oog als je écht inzicht in de financiële gevolgen van je pensioen voor je hypotheek wilt krijgen.

Pensioen in zicht? Houd rekening met deze vijf factoren die je hypotheek raken

Dinsdag 24 oktober 2023 14:46

‌Om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart met pensioen kunt gaan, zijn er factoren waaraan je moet denken. Er gebeurt het een en ander op het gebied van je hypotheek en het is verstandig ...

Lees meer
Marije legt graag uit waar ze energie van krijgt en waarom ze zo graag op kantoor is.

Ken jij Marije van ons Customer Care team al?

Maandag 09 oktober 2023 10:42

‌‌Ons Customer Care team is ons visitekaartje. Hoog tijd om de medewerkers van onze klantenservice eens in het zonnetje te zetten! In dit blog stellen we Marije aan je voor. Ze vertel...

Lees meer
De Tweede Kamer wil de begroting van 2024 aanpassen, zodat er ongeveer vier miljard euro vrijkomt. Moties over het verhogen van het minimumloon, het verlagen van de benzineaccijns en het niet duurder worden van treinkaartjes zijn aangenomen

Uitkomst twee dagen debat: minimumloon hoger, benzine en treinkaartjes niet duurder

Vrijdag 22 september 2023 12:16

‌De Tweede Kamer wil de begroting van 2024 aanpassen, zodat er ongeveer vier miljard euro vrijkomt om de koopkracht van burgers te versterken. Moties over het verhogen van het minimumloon, het ...

Lees meer
In 2024 krijgen we met oplopende brandstofkosten, duurdere zorgpremies en mogelijk stijgende energietarieven te maken. Dit is dan ook het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen!

De dag na Prinsjedag: 'Waarom het controleren van je vaste lasten nu extra belangrijk is'

Woensdag 20 september 2023 10:31

‌Op Prinsjesdag werd duidelijk gemaakt door het demissionaire kabinet dat de koopkracht gemiddeld 1,8 procent stijgt, maar dat betekent niet dat Nederlandse huishoudens een financieel zorgeloos j...

Lees meer